TOPlist


Když nemůžete skórovat, tak prostě nemůžete. Cítím s nimi, hlásí gólman Sens Craig Anderson
22.11.2015 21:35

Ve druhém utkání v řadě Flyers nedokázali vstřelit ani jeden gól. Tentokrát Letci nestačili na mužstvo Ottawy Senators, které včera na domácím ledě zvítězilo hladce 4:0. O dva dny dříve přitom Letci z Philadelphie prohráli ve Wells Fargo Center se San Jose poměrem 0:1 po prodloužení.




Ve čtvrtečním střetnutí se Sharks nedokázali Flyers využít ani jednu z 34 střel. Včera dokonce přidali ještě o dvě střely více, gólmana soupeře ovšem znovu nedokázali překonat.

Svěřenci trenéra Davea Hakstola se tak ze vstřelené branky neradovali již 137 minut a 34 sekund.

„Dostávali jsme puky na branku a některé už mířili do sítě, ale netuším, jak je Anderson dokázal zastavit,“ divil se po utkání kapitán Flyers Claude Giroux. „Odchytal skvělý zápas.“

„Do utkání jsme vstoupili dobře. Myslím, že jsme hráli tak, jak jsme hrát chtěli, ale oni dali první gól a my jsme poté změnili styl naší hry. Musíme se z toho ponaučit a hrát stejným způsobem celých 60 minut. Jakmile se toho budeme držet, začne se nám také více dařit,“ dodal Giroux.

Senators se poprvé dokázali prosadit až v závěrečné minutě úvodní třetiny. Další dvě branky přidali v průběhu druhé třetiny a skóre uzavřeli za pohodlného vedení ve třetí dvacetiminutovce.

„Zlepšíme se, ale musíme začít hrát tvrději,“ myslí si kapitán Letců. „Co se týče ofenzivy, snažíme se tlačit do branky a clonit, ale musíme najít způsob jak dostat puk za záda brankáře. To se stává, ale pokud se z toho chceme dostat, musíme držet při sobě a hrát svůj hokej.“

Frustrace byla u hokejistů z Philadelphie patrná. Rukavice ve včerejším utkání neváhali shodit hned tři hráči Flyers. Do pěstní potyčky se tak postupně zapojil Sam Gagner, Brnandon Manning a Wayne Simmonds.

„Myslím, že to trochu dokazuje naši frustraci,“ přiznal Simmonds, jenž si připsal 5 střel na branku Sens. „Chceme hrát tak, jak umíme, ale když nám to na ledě nefunguje podle představ, tak k takovým věcem většinou dochází.“

Podle sedmadvacetiletého útočníka musejí Flyers ještě více clonit před brankářem soupeře, protože, co gólman nevidí, to může chytit jen těžko.

„Musíme se toho držet každý zápas a musíme clonit při každé střele a ne jen občas,“ řekl Wayne Simmonds. „Musíme se dostat ke druhé a třetí dorážce. Pokud gólman první střelu chytí, tak ji vždycky zastaví. Pokud mu neznemožníme výhled, tak puk do branky prostě nedostaneme.“

Letci jsou po 20 odehraných utkáních s 34 góly na kontě nejhorším týmem v NHL v počtu nastřílených branek. Nejlepší je v tomto ohledu Montreal Canadiens se 74 vstřelenými brankami.

„Když nemůžete skórovat, tak prostě nemůžete. Cítím s nimi. Všichni jsme se do takovéto situace už dostali,“ uvedl po utkání brankář Ottawy Craig Anderson.

„Někdy to tak prostě chodí. Několikrát trefili tyčku a dostávali puk na branku. Všechno se děje v určitých cyklech. Věřím, že se chytí, dají pár gólů a zase se nějakou dobu povezou na vítězné vlně.“


Autor: Lukáš Hél