TOPlist


Máme to, co jsme si za náš výkon zasloužili, řekl po prohře s Leafs Steve Mason
20.1.2016 21:25

Série zápasů, v nichž Letci z Philadelphie získali alespoň bod, skončila na čísle šest. Flyers totiž včera na svém ledě ve Wells Fargo Center nestačili na tým Toronta Maple Leafs, jemuž po velmi špatném výkonu podlehli těsně 2:3. Vítězný gól Leafs navíc padl pouhých 7 vteřin před koncem základní hrací doby.




"Nebyl to z naší strany dobrý zápas. Koneckonců máme to, co jsme si za náš výkon v dnešním zápase zasloužili," řekl po utkání gólman Letců Steve Mason, který svými zákroky držel svůj tým ve hře o body.

Maple Leafs rozhodli o zisku dvou bodů pouhých 7 vteřin před koncem, kdy střelu Matta Hunwicka nešťastně tečoval za Masonova záda obránce Flyers Michael Del Zotto.

"Byla to akce z bully po zakázaném uvolnění," řekl kanadský obránce. "Věděli jsme, jak to asi sehrají. Vyhráli vhazování na obránce a poté přišla střela z první. Byl jsem před brankou v souboji se svým hráčem. Měl jsem trochu zablokovanou hokejku a naneštěstí se puk odrazil od mého chrániče do branky, kvůli čemuž jsme prohráli."

Během šestizápasové série, v níž Letci pokaždé bodovali, dokázali být hokejisté z Philadelphie konkurenceschopným týmem i přesto, že v některých duelech zrovna nedominovali. Včera však hráči Flyers prohráli až příliš mnoho osobních soubojů a kromě úvodu utkání byli horším týmem.

"Máme to, co jsme si zasloužili," zopakoval brankář Letců z Philadelphie Steve Mason. "Pravděpodobně jsme si nezasloužili ani prodloužení, ale ve třetí třetině se nám podařilo srovnat. Nebyli jsme však schopni vyhrát bully, ze kterého nakonec dali gól."

Flyers byli ve včerejším duelu horším týmem. I přesto však pro tým z Philadelphie vykřesal obránce Shayne Gostisbehere naději na zisk alespoň jednoho bodu, když ve svém obranném pásmu získal kotouč a následné přečíslení vyřešil střelou mezi Reimerovy betony. Letci tak měli možnost svou sérii prodloužit, i když si to vůbec nezasloužili.

"Nehráli jsme vůbec dobře. Vůbec jsme nehráli naši hru," řekl po utkání s Torontem kouč Dave Hakstol. "Nedokázali jsme se jim vyrovnat na delší dobu, abychom se mohli vrátit zpět k naší hře."

Nejhůře se Letci z Philadelphie ve včerejším klání prezentovali během druhé dvacetiminutovky, kdy svému soupeři vůbec nestačili. Flyers mohli být rádi, že šli do třetí části pouze s jednogólovým mankem. Kromě jedné branky Joffreyho Lupula totiž mohli Leafs přidat další dvě. Jednou byl však gól odvolán kvůli offsidu a podruhé za překonaného Masona zaskakoval až ruský bek Evgeny Medveděv.

"Vždycky budete mít třetinu nebo dvě, ve které to nepůjde podle vašich představ. Musíte to však hodit za hlavu. S tím, jak jsme hráli v posledních 10ti nebo 12ti zápas nemůžeme věšet hlavu," řekl kapitán a nejproduktivnější hráč Flyers Claude Giroux.

"Víme, jak chceme hrát, známe náš systém a víme, jakým způsobem můžeme zvítězit. Očividně jsme tak však dnes nehráli," pokračoval osmadvacetiletý forvard. "Není však čas na to, abychom panikařili. Nejsme nadšení z toho, jak jsme hráli. Je to frustrující. Nemůžeme však dovolit, aby se frustrace dostala do naší hry."

Flyers si mohou zlepšit náladu hned v noci ze čtvrtka na pátek, kdy je čeká první pensylvánské derby v letošní sezoně. Letci se totiž představí na ledě Consol Energy Center, kde vyzvou své odvěké rivaly, a sice Pittsburgh Penguins.


Autor: David Hél