forum







TOPlist


Ohlasy hráčů a trenéra po prohře s Tampou

24.11.2016 22:50

Flyers mohli získat z floridského tripu všechny čtyři body poprvé od roku 2011. Místo toho však Letci z Philadelphie přišli v závěru včerejšího zápasu s Tampou Bay Lightning o těsné vedení 2:1. Bolts si nakonec třemi góly v posledních šesti minutách zajistili dva body a před vlastními fanoušky se mohli radovat z výhry 4:2.



„Je těžké takovou prohru zkousnout,“ řekl po utkání s Blesky trenér Letců Dave Hakstol. „Ubránit ta tři oslabení ve třetí třetině nás stáhlo hrozně moc sil. Pokud bychom zůstali mimo trestnou lavici a hráli za vyrovnaného počtu hráčů, mohli bychom to mnohem více rozkouskovat. Vzalo nám to hrozně moc sil, navíc když to byl druhý zápas ve dvou dnech.“

Letci z Philadelphie strávili ve čtyřech mnoho času, což se jim nakonec stalo osudným. Chris VandeVelde byl nucen odehrál 7 minut a 48 vteřin během oslabení, Pierre-Edouard Bellemare strávil včera při oslabená na ledě přes 8 minut a mladík Ivan Provorov 6 minut, 52 vteřin.

Pro devatenáctiletého rodáka z ruské Jaroslavle byl včerejší zápas v Amalie Areně přesto speciální. V samotném konce druhé dvacetiminutovky si Provorov najel na skvělou přihrávku Matta Reada a svým prvním gólem v NHL poslal svůj celek do vedení.

„Je to skvělý pocit. Musel jsem si na to počkat dlouho,“ řekl Provorov.

Kromě branky zaznamenal mladičký bek také asistenci na první gól Dalea Weise. Za zmínku stojí také obětavý blok v polovině třetí třetiny, kdy se položil do střely Tylera Johnsona. Provorov schytal ránu do kolena a několik vteřin se nemohl vůbec postavit. I přesto se však doplazil alespoň do brankoviště, aby pomohl svým spoluhráčům.

„Je to součástí hokeje. Zblokujete střelu a hrajete dál,“ řekl ruský obránce na otázku novinářů, proč rozhodčí nepřerušili hru, když ležel na ledě v bolestech. „Je to zklamání. Tvrdě jsme bojovali a ubránili mnoho přesilovek soupeře. Je frustrující, že jsme nedokázali zvítězit.“

Kapitán Letců z Philadelphie Claude Giroux byl s výkonem týmu po utkání s Tampou spokojen. Stejně jako Provorov, tak i kanadský forvard byl však zklamaný, že se Flyers nepodařilo získat ani bod.

„Předvedli jsme dneska opravdu dobrý výkon,“ řekl rodák z Hearst. „Měli tam šťastný odraz, ze kterého dokázali srovnat. Je to rozhodně frustrující…Kluci na ledě nechali všechno, co na ledě v back-to-back zápase nechat mohli. Je to prostě frustrující.“

Flyers držel po většinu utkání ve hře především osmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, který v posledních zápasech předvádí vynikající výkony, což potvrdit také včera.

„Naše formace na oslabení odvedla opravdu dobrou práci…Mase navíc naprosto exceloval,“ pochválil svého parťáka útočník Nick Cousins, který při zranění Seana Couturiera nastoupil ve druhé útočné formaci. „Váš brankář musí být vašim nejlepším hráčem při oslabení a to on byl. Nechat si však vstřelit dva góly v tak krátkém čase tým úplně srazí.“


Autor: David Hél



































© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS