TOPlist



Preview: Flyers vs. Penguins
5.4.2015 16:00

Druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká svěřence kouče Craiga Berubeho, kteří se po utkání s Carolinou Hurrianes, které prohráli 2:3 po samostatných nájezdech, přesunuli zpět domů do Philadelphie, kde Letce čekají poslední čtyři zápasy letošního ročníku NHL. Dnes večer od 18:30 SEČ se příznivci Flyers mohou těšit na velmi atraktivní duel. Ve Wells Fargo Center se totiž představí mužstvo Pittsburghu Penguins, což znamená, že na programu bude poslední pensylvánské derby v této sezóně. Letci z Philadelphie jsou již sice několik zápasů mimo boje o playoff, avšak svému soupeři dnes mohou jeho boj výrazně zkomplikovat. Tučňáci mají momentálně stejně jako Bruins a Red Wings 95 bodů, díky čemuž tak hájí příčky zajišťující postup do vyřazovacích bojů. V těsném závěsu jsou však hokejisté Senators, kteří mají čtyři zápasy před koncem ztrátu třech bodů. Zkomplikují tak Flyers týmu z Pittsburghu postup do playoff?




Flyers a Penguins na sebe během letošního ročníku narazili již třikrát a pokaždé se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Philadelphie. První vzájemný duel se uskutečnil během října na ledě Pittsburghu, kde Flyers dokázali zvítězit 5:3. Druhý zápas mezi Flyers a Penguins se pak odehrál koncem ledna ve Wells Fargo Center, kde svěřenci kouče Craiga Berubeho zvítězili díky přesilovkové brance kapitána Clauda Girouxa 3:2 po prodloužení. Poslední vzájemný zápas těchto dvou rivalů byl pak na programu během tohoto týdne v Pittsburghu a opět zvítězili Letci, kteří se radovali z výhry 4:1.

Během posledního utkání na marodku Flyers nepřibyl žádný další hráč, což znamená, že Letce budou také v dnešním zápase s Penguins postrádat pětici svých hráčů. Před vlastními příznivci se dnes nepředstaví nejlepší střelec Flyers Wayne Simmonds, jenž vinou zlomené nohy do letošního ročníku NHL již nezasáhne. Do letošní sezóny již nezasáhne ani obránce Andrew MacDonald, který si nezahraje kvůli zlomené ruce. Ve Wells Fargo Center se nepředstaví ani zkušený útočník RJ Umberger, jenž podstoupil operace kyčle a ani on již do letošní sezóny nezasáhne. Flyers se budou muset ve zbytku ročníku obejít také bez urostlého obránce Luka Schenna, jenž laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. Posledním zraněným hráčem Letců je důrazný český obránce Radko Gudas, jenž od ledna laboruje se zraněním kolene.

Také Tučňáky z Pittsburghu trápí v závěru letošní základní části poměrně rozsáhlá marodka. Do dnešní bitvy o Pensylvánii nezasáhne vinou zranění hned pětice hráčů Pens. Mimo hru útočník Steve Downie, jehož ze hry vyřadilo blíže nespecifikované zranění. Do zápasu s Philadelphií by dnes neměl nastoupit ani zkušený kanadský obránce Kris Letang, který je mimo hru s otřesem mozku. Tým z Pittsburghu se ve Wells Fargo Center nebude moci spolehnout ani na mladého finského beka Olliho Maattu, který nenastoupí vinou zranění ramene. V sestavě Penguins se dnes nepředstaví ani obránce Christian Ehrhoff, jehož trápí zranění v horní části těla. Posledním hráčem na marodce Pens je dlouhodobě zraněný Pascal Dupuis, jehož do hry nepustí krevní sraženiny.

Jelikož ve včerejším zápase s Carolinou Hurricanes dostal v brankovišti Flyers příležitost dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, dnes se v pensylvánském derby mezi třemi tyčemi Letců z Philadelphie představí brankářská jednička Steve Mason, jenž prožívá velmi vydařenou sezónu. Šestadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu odchytal během letošního ročníku celkem 48 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.22 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers tedy dnes bude Ray Emery.

Tučňáci z Pittsburghu bojují v současné době o postup do playoff, kvůli čemuž nemají příliš prostoru pro experimentování. Trenér Penguins Mike Johnston tak dnes s největší pravděpodobností pošle do branky svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu pensylvánského týmu Marca-Andre Fleuryho. Třicetiletý rodák z kanadského Sorelu odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části již 61 zápasů s úspěšností zákroků 92.0% a průměrem 2.32 gólu na zápas. Záda by měl Fleurymu krýt německý gólman Thomas Greiss.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
14/03/15 RJ Umberger RW Kyčel
26/03/15 Wayne Simmonds RW Noha
26/03/15 Andrew MacDonald D Ruka
28/03/15 Luke Schenn D Dolní část těla


Pittsburgh Penguins
05/04/15 Steve Downie RW Nespecifikováno
01/04/15 Christian Ehrhoff D Horní část těla
01/04/15 Kris Letang D Otřes mozku
13/12/14 Olli Maatta D Rameno
21/11/14 Pascal Dupuis RW Krevní sraženiny




Flyers (PP-V-PP-V-PP)

Datum Zápas Skóre
4.4.2015 Hurricanes vs. Flyers 3:2n
2.4.2015 Penguins vs. Flyers 1:4
28.3.2015 Flyers vs. Sharks 2:3n
26.3.2015 Flyers vs. Blackhawks 4:1
22.3.2015 Oilers vs. Flyers 5:4p

Penguins (P-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
4.4.2015 Blue Jackets vs. Penguins 5:3
2.4.2015 Penguins vs. Flyers 1:4
30.3.2015 Penguins vs. Sharks 3:2
29.3.2015 Penguins vs. Coyotes 3:2
27.3.2015 Hurricanes vs. Penguins 5:2









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






PITTSBURGH PENGUINS








Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins
Datum:5. 4. 2015 (18:30 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél