TOPlist



Preview: Flyers vs. Sharks
19.11.2015 21:25

Dalším domácím utkáním dnes pokračují hokejisté z Philadelphie, kteří dnes před vlastními fanoušky na ledě ve Wells Fargo Canter vyzvou od 01:00 SEČ tým San José Sharks. Svěřenci kouče Petera DeBoera jsou na tom v současné době trochu lépe, než právě Letci. Žraloci totiž v dosavadním průběhu letošního ročníku dokázali nasbírat již 20 bodů a v tabulce Západní konference jim tak prozatím patří 7. příčka.




Flyers a Sharks nejsou zrovna velkými rivaly. Tyto týmy totiž na sebe během základní části narazí jen dvakrát a to z toho důvodu, že se každý nachází na zcela opačném pobřeží Spojených států. Pouze dvakrát se tato mužstva utkala také během uplynulého ročníku a mnohem spokojenější mohl být bezpochyby tým z Kalifornie. První zápas se odehrál v San José, kde domácí Sharks dokázali gólem několik vteřin před třetí sirénou zvítězit těsně 2:1. Také druhý vzájemný zápas ovládli Žraloci. Ve Wells Fargo Center byl opět k vidění velmi vyrovnaný duel, který Sharks rozhodil až v samostatných nájezdech.

Jelikož celek ze San José vstoupil do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve začátkem 90. let minulého století, Flyers a Sharks doposud odehráli pouhých 35 vzájemných utkání. Žraloci však nejsou pro Letce příliš snadným soupeřem. Z 35 zápasů dokázali hokejisté z Philadelphie zvítězit jen 14krát, 17 krát se z výhry radovali Sharks a 4 zápasy skončily remízou. Na domácím ledě nedokázali Flyers nad Sharks zvítězit dlouhých 15 let. Naposledy se to Letcům podařilo v roce 2000, když zvítězili těsně 4:3. Od té doby Flyers ve Wells Fargo Center prohráli 4krát po základní hrací době a 4krát po prodloužení či samostatných nájezdech.

Kouč Letců z Philadelphie Dave Hakstol může mít před dnešním zápasem alespoň nějaký důvod k radosti. Zpět do sestavy Flyers se totiž po lehčím zranění vrací český gólman Michal Neuvirth. Tým z Philadelphie se tak bude muset obejít bez trojice zraněných hráčů. Do zápasu se San José nezasáne třiatřicetiletý Americký útočník RJ Umberger, který laboruje se zraněním nohy. Zhruba měsíc budou Letci postrádat také důrazného forvarda Ryana Whitea, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Posledním hráčem na marodce Flyers je velezkušený švýcarský bek Mark Streit, který by měl se zraněním v dolní části těla Letcům chybět asi 6 týdnů.

Jelikož Letci z posledních dvou zápasů získali 3 body, trenér Flyers Dave Hakstol v sestavě svého celku neučinil žádné změny. Pouze z tribuny tak budou dnešním utkání v roli zdravých náhradníků sledovat zkušený kanadský forvard Vincent Lecavalier a ruský obránce Evgeny Medveděv, s jehož výkony není šestačtyřicetiletý trenér spokojen.

Trenér Žraloků Peter DeBoer si s nikterak rozsáhlou marodkou Sharks nemusí dělat starosti. Tým z Kalifornie bude v dnešním zápase s Philadelphií postrádat pouze jednoho hráče, a sice šestadvacetiletého kanadského střelce Logana Coutura, jehož trápí zranění nohy. Pouze v roli náhradníků by pak měli být Nikolay Goldobin a Matt Tennyson.

I přesto, že se dnes Letci mohou spolehnout na služby českého brankáře Michala Neuvirtha, jehož trápilo drobné zranění, trenérský personál Flyers opět vsadí na svou brankářskou jedničku, kterou je sedmadvacetiletý Steve Mason. Rodák z Oakvillu sice neprožil zrovna vydařený úvod sezóny, avšak v minulém utkání s Los Angeles dokázal zastavit 38 střel soupeře a byl tak bezesporu jednou z největších hvězd zápasu. Celkově kanadský gólman odchytal v letošním ročníku 11 zápasů s úspěšností zákroků 90.2% a průměrem 3.21 gólu na zápas.

Také Peter DeBoer nebude v dnešním utkání nikterak experimentovat a mezi tři tyče pošle svou brankářskou jedničku, kterou je po odchodu Anttiho Niemiho pětadvacetiletý kanadský gólman Martin Jones, jenž je zatím jedním z největších objevů letošní základní části. Mladý Kanaďan odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 15 utkání s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.25 gólu na zápas. Záda bude rodákovi z Vancouveru krýt americký gólman Alex Stalock.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
10/11/15 RJ Umberger RW Noha
14/11/15 Mark Streit D Dolní část těla
16/11/15 Ryan White C Horní část těla


San José Sharks
Datum Hráč Post Zranění
19/10/15 Logan Couture C Noha




Flyers (PP-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
18.11.2015 Flyers vs. Kings 2:3n
15.11.2015 Hurricanes vs. Flyers 2:3p
13.11.2015 Flyers vs. Capitals 2:5
11.11.2015 Flyers vs. Avalanche 0:4
8.11.2015 Jets vs. Flyers 0:3

Sharks (V-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
18.11.2015 Bruins vs. Sharks 4:5
15.11.2015 Sabres vs. Sharks 1:2p
14.11.2015 Red Wings vs. Sharks 2:3
11.11.2015 Sharks vs. Islanders 2:4
8.11.2015 Sharks vs. Ducks 0:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






SAN JOSÉ SHARKS








Philadelphia Flyers vs. San José Sharks
Datum: 20.11. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél