TOPlist



Preview: Flyers vs. Sharks
28.3.2015 17:10

Po krátkém volnu na odpočinek pokračují Letci z Philadelphie dalším zápasem letošní základní části. Po poměrně snadné výhře nad silným Chicagem dnes Flyers na svém ledě ve Wells Fargo Center od 18:00 SEČ přivítají mužstvo San José Sharks, které bude stejně jako Letci v letošních vyřazovacích bojích chybět. Žraloci ze San José mají totiž pouhých 8 zápasů před koncem základní části na kontě 80 bodů a na příčky zajišťující postup do playoff ztrácejí v současné době již 10 bodů. Oba dnešní soupeři tak již ve zbytku letošního ročníku víceméně o nic nehrají.




Flyers a Sharks na sebe v letošním ročníku již jedenkrát narazili. Oba celky se utkaly začátkem prosince v SAP Center. Lepší vstup do utkání prožili Letci z Philadelphie, kteří se v první dvacetiminutovce dostali díky brance Seana Couturiera do vedení. Žralokům se však ve druhé třetině podařilo srovnat, když se dokázal prosadit Marc-Edouard Vlasic. Ve třetí části byl k vidění velmi vyrovnaný hokej a všechno nasvědčovalo tomu, že zápasu dospěje až do prodloužení. Flyers se však v polední minutě zápasu dopustili obrovské chyby a pouhých 12 vteřin před koncem zápasu vystřelil Sharks 2 body útočník Matt Nieto.

Jelikož poslední zápas s Blackhawks vinou zranění nedohrála hned dvojice Letců, v dnešním zápase se San José se trenér Craig Berube bude muset obejít hned bez šestice svých hráčů. Mimo hru je totiž nejlepší střelec Flyers Wayne Simmonds, jenž vinou zlomené nohy do letošního ročníku NHL již nezasáhne. V sestavě Letců se již nepředstaví ani obránce Andrew MacDonald, který nedohrál zápas s Chicagem kvůli zlomené ruce. Do zápasu se Sharks nezasáhne ani zkušený útočník RJ Umberger, jenž podstoupil operace kyčle a do letošní sezóny tak již nezasáhne. Posledním zraněným hráčem Letců je důrazný český obránce Radko Gudas, jenž od ledna laboruje se zraněním kolene. Do dnešního duelu nakonec nezasáhnou ani Mark Streit a Carlo Colaiacovo, které ze hry vyřadila chřipka.

Vedení Flyers se tak před dnešním zápasem rozhodlo z farmy Lehigh Valley Phantoms povolat hned čtveřici hráčů. Obranné řady Letců posílí čtyřiadvacetiletý kanadský zadák Bradon Manning a urostlý dánský bek Oliver Lauridsen. Do útoku pak Flyers povolali Jasona Akesona, který v letošní sezóně v oranžovo-černém dresu odehrál již 12 utkání, a Marka Alta, jenž na svůj debut v NHL stále čeká.

To celek z Kalifornie v závěru letošní základní části netrápí nikterak vážná zranění. Sharks budou v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center vinou zdravotních problémů postrádat pouze dvojici hráčů. Do utkání s Philadelphií nezasáhne devětadvacetiletý americký útočník Mike Brown, kterého již od prosince trápí zranění nohy. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce San José je teprve dvacetiletý obránce Mirco Mueller, jenž laboruje se zranění prstu. Zbytek svých svěřenců má kouč Todd McLellan plně k dispozici.

Do branky Letců z Philadelphie by se měl také v dnešním zápase se San José s největší pravděpodobností postavit brankářská jednička Steve Mason, který je v letošním ročníku bezpochyby jedním z nejlepších hráčů týmu z Philadelphie. Rodák z kanadského Okvillu letos odchytal celkem 46 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 2.25 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers by měl být i dnes zkušený kanadský gólman Ray Emery.

Sharks v dnešním zápase s Flyers nevsadí na svou brankářskou jedničku, kterou je již několik let zkušený finský gólman Antti Niemi, nýbrž na svého druhého gólmana Alexe Stalocka, který se v letošním ročníku nedostal do branky Žraloků příliš často. Sedmadvacetiletý rodák z amerického města St. Paul odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části celkem 17 zápasů s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 2.65 gólu na zápas. Záda tak bude Stalockovi krýt právě Antti Niemi.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
14/03/15 RJ Umberger RW Kyčel
26/03/15 Wayne Simmonds RW Noha
26/03/15 Andrew MacDonald D Ruka


San José Sharks
27/03/15 Mirco Mueller D Prst
21/12/14 Mike Brown RW Noha




Flyers (PP-P-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
26.3.2015 Flyers vs. Blackhawks 4:1
22.3.2015 Oilers vs. Flyers 5:4p
20.3.2015 Flames vs. Flyers 4:1
18.3.2015 Canucks vs. Flyers 4:1
16.3.2015 Senators vs. Flyers 2:1n

Sharks (V-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
24.3.2015 Senators vs. Sharks 2:5
22.3.2015 Canadiens vs. Sharks 2:0
20.3.2015 Maple Leafs vs. Sharks 1:4
18.3.2015 Jets vs. Sharks 5:2
15.3.2015 Sharks vs. Blackhawks 2:6









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






SAN JOSÉ SHARKS








Philadelphia Flyers vs. San José Sharks
Datum:28. 3. 2015 (18:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél