TOPlist



Preview: Flyers vs. Lightning
7.3.2016 20:55

Pro Letce z Philadelphie je v současné době každé utkání jako zápas playoff. Flyers již nemají momentálně na co čekat, když pouhých 18 zápasů před koncem základní části ztrácejí na vyřazovací boje pouhé 4 body. Tým z Pensylvánie má navíc oproti Detroitu zápas k dobru. Ten svěřenci kouče Davea Hakstola odehrají dnes v noci od 01:00 SEČ na svém ledě ve Wells Fargo Center, kde je však čeká velice těžký úkol. Na led Philadelphie totiž přijíždí mužstvo Tampy Bay Lightning, které vyhrálo posledních 9 zápasů. Tým Jona Coopera dokázal během 65 zápasů nasbírat již 82 bodů a v tabulce Východní konference mu tak patří 2. příčka.




Flyers a Lightning na sebe v současném ročníku narazili zatím pouze jednou a další duel čeká oba celky hned tento pátek, kdy se oba přesunou na Floridu. První vzájemný zápas byl pro obě mužstva také prvním utkáním letošní sezóny. V Amalie Areně byl k vidění velice vyrovnaný duel. V úvodu druhé dvacetiminutovky otevřel skóre zápasu útočník Jason Garrison, na jehož branku však dokázal o několik minut později odpovědět Matt Read. Letci se o dvě minuty později dokonce dostali do vedení, když se prosadil v přesilové hře Brayden Schenn. Ještě před koncem třetiny však srovnal Ryan Callahan a zápas nakonec za stavu 2:2 dospěl až do prodloužení, v němž o výhře domácích rozhodl druhou brankou večera Jason Garrison.

Blesky z Tampy nejsou v NHL zrovna tradičním týmem, avšak za více než 20 let toho dnešní soupeři odehráli již poměrně dost. Flyers a Lightning na sebe během své historie narazili celkem 89krát, z čehož Letci z Philadelphie dokázali vyhrát 43 zápasů, 38 duelů skončilo vítězství Bolts a v osmi případech si obě mužstva body rozdělila. Také na domácím ledě mají Flyers proti týmu z Floridy kladné statistiky. Z celkových 43 zápasů vyhráli Letci 21 zápasů, 15krát prohráli a 7 utkání skončilo remízou.

Co se týče zraněných hráčů, Flyers bude v dnešním zápase chybět opět trojice hokejistů, která vinou zdravotních potíží nenastoupila ani v posledních zápasech. Zhruba týden se nebude moci kouč Flyers Dave Hakstol spolehnout na služby druhého nejproduktivnějšího hráčem týmu, a sice českého útočníka Jakuba Voráčka, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Dlouhodobě zraněným je navíc jeden z klíčových obránců Michael Del Zotto, který laboruje se zraněním zápěstí. Posledním hráčem Letců, jehož trápí zdravotní problémy, je mladý forvard Jordan Weal, kterého do zápasu nepustí zranění v horní části těla. Pouze z tribuny pak budou zápas s Bolts sledovat obránce Evgeny Medveděv a útočník RJ Umberger.

Ani mužstvo z Tampy netrápí v současné době nikterak rozsáhlá marodka. Trenér Lightning Jon Cooper by měl v dnešním duelu na ledě Wells Fargo Center postrádat pouze dva své svěřence. Mimo hru je momentálně zkušený kanadský obránce a bývalý hráč Letců z Philadelphie Braydon Coburn, jehož trápí zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Bolts je pětadvacetiletý český zadák Andrej Šustr, který laboruje se zraněním v horní části těla.

Po pětizápasové pauze se do branky Letců z Philadelphie vrátil v duelu s Columbusem sedmadvacetiletý Kanaďan Steve Mason a lepší uvítání si gólman Flyers nemohl přát. Rodák z Oakvillu sice neměl příliš mnoho práce, avšak všech 19 střel Oilers dokázal zneškodnit a připsal si tak do svých statistik čtvrté čisté konto v sezóně. I proto tak kanadský gólman dostane příležitost i dnes. Steve Mason odchytal v letošním ročníku celkem 38 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.62 gólu na zápas. Záda bude Masonovi krýt český gólman Michal Neuvirth.

V Tampě mají brankáři své role jednoznačně určené. Lightning se však dnes rozhodli udělat změnu a mezi tři tyče tak pošlou svou brankářskou dvojku, kterou je teprve jedenadvacetiletý ruský gólman Andrej Vasilevskij. Rodák z Tyumenu odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části NHL zatím pouze 18 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.64 gólu na zápas. Brankářská jednička Bolts Ben Bishop tak dnes bude pouze náhradním gólmanem.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
26/02/2016 Jakub Voráček RW Dolní část těla
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Tampa Bay Lightning
Datum Hráč Post Zranění
07/03/16 Braydon Coburn D Dolní část těla
05/03/16 Andrej Šustr D Horní část těla




Flyers (P-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
6.3.2016 Flyers vs. Blue Jackets 6:0
4.3.2016 Flyers vs. Oilers 0:4
1.3.2016 Flyers vs. Flames 5:3
27.2.2016 Flyers vs. Coyotes 4:2
26.2.2016 Flyers vs. Wild 3:2

Lightning (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.3.2016 Lightning vs. Hurricanes 4:3p
4.3.2016 Senators vs. Lightning 1:4
1.3.2016 Maple Leafs vs. Lightning 1:2
29.2.2016 Bruins vs. Lightning 1:4
27.2.2016 Devils vs. Lightning 0:4










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






TAMPA BAY LIGHTNING








Philadelphia Flyers vs. Tampa Bay Lightning
Datum: 8.3. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél