TOPlist



Preview: Flyers vs. Lightning
8.10.2015 18:45

Dlouhých 180 dnů čekání na soutěžní zápas Letců z Philadelphie je u konce. Pod vedením nového kouče Davea Hakstola se Flyers vydali na krátký trip na Floridu, kde dnes v noci od 01:30 SEČ v Amalie Areně vyzvou domácí Tampu Bay Lightning. Tým z Philadelphie nečeká na úvodu nového ročníku NHL nikterak lehký soupeř. Bolts v uplynulém ročníku dokráčeli až do finále playoff, kde však podlehli Chicagu Blackhawks. I letos by však měli Blesky patřit k největším aspirantům na titul.




Flyers a Bolts na sebe v minulé sezóně narazili celkem třikrát a ze vzájemných soubojů vyšli úspěšněji svěřenci Jona Coopera. První vzájemný zápas se odehrál na ledě Lightining, kde domácí dokázali zvítězit 4:2. Také druhý zápas ovládli hokejisté floridského celku. Blesky totiž dokázali zvítězit na ledě ve Wells Fargo Center 3:1. Třetí zápas se uskutečnil opět na ledě Philadelphie, avšak Letci tentokrát svému soupeři přechozí dvě prohry oplatili ve velkém stylu. Flyers díky obrovské ofenzivní smršti v prvních dvou třetinách zvítězili vysoko 7:3.

Tým z Philadelphie v úvodu letošního ročníku netrápí vůbec žádná zranění. Během tréninkového kempu sice byli několik dnů mimo hru útočníci Sean Couturier, Michael Raffl a brankář Michal Neuvirth, avšak všichni jmenovaní hráči doléčili během týden svá drobná zranění a do dnešního prvního zápasu by měli být plně připraveni. Trenér Flyers Dave Hakstol však již včera prozradil, kteří z Letců budou duel s Tampou sledovat pouze z tribuny. V roli náhradníků by dnes měli být útočníci Vincent Lecavalier, Sam Gagner a obránce Radko Gudas.

Také kouč Lightning Jon Cooper nemá na startu nové sezóny nikterak velké starosti se svou marodkou. Bleskům budou v dnešním zápase s Philadelphií vinou zranění chybět pouze dva hráči. Tým z Tampy se nebude moci spolehnout na služby mladého ruského gólmana Andreje Vasilevského, jehož trápí zranění krku. Druhý a zároveň posledním zraněným hráčem Lightning je obránce Cedric Paquette, jenž je mimo hru s blíže nespecifikovaným zraněním. Zbytek svých svěřenců má trenér Cooper plně k dispozici.

Mezi tři tyče Letců z Philadelphie se dnes postaví brankářská jednička a zřejmě nejlepší hráč týmu uplynulého ročníku, a sice sedmadvacetiletý kanadský brankář Steve Mason. Rodák z Oakvillu odchytal v minulé sezóně celkem 51 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.25 gólu na zápas. Jednalo se tak o vůbec nejlepší brankářské statistiky v týmu Flyers od dob legendárního Bernieho Parenta. Také v letošní přípravě si Mason vedl znamenitě. V průběhu kempu odchytal urostlý brankář celkem 3 zápasy – úspěšnost zákroků 92.7%. Náhradním gólmanem Flyers dnes bude rodák z Ústí nad Labem, Michal Neuvirth.

Také trenérský personál týmu z Tampy vsadí v dnešním prvním utkání nového ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě na svou jedničku, kterou je americký gólman Ben Bishop. Osmadvacetiletý urostlý gólman Lightining patřil v minulém ročníku k nejvytěžovanějším brankářům ligy. Rodák z Denveru odchytal celkem 62 zápasů s úspěšností 91.8% a průměrem 2.32 gólu na zápas. Záda bude dnes Bishopovi krýt pětadvacetiletý Kanaďan Kevin Poulin.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -


Tampa Bay Lightning
Datum Hráč Post Zranění
08/10/15 Andrej Vasilevskij G Krk
08/10/15 Cedric Paquette D Nespecifikováno




Flyers (PP-P-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
3.10.2015 Devils vs. Flyers - příprava 3:2p
1.10.2015 Flyers vs. Devils- příprava 2:4
29.9.2015 Rangers vs. Flyers - příprava 3:2p
26.9.2015 Flyers vs. Islanders - příprava 5:2
23.9.2015 Flyers vs. Rangers - příprava 5:3

Lightning (V-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
4.10.2015 Panthers vs. Lightning - příprava 2:3
2.10.2015 Lightning vs. Stars - příprava 3:2
30.9.2015 Penguins vs. Lightning - příprava 4:2
27.9.2015 Stars vs. Lightning - příprava 6:3
26.9.2015 Lightning vs. Panthers - příprava 4:1





Amalie Arena (dříve známý jako St. Pete Times Forum, Tampa Bay Times Forum či Ice Palace) je stadion v Tampě na Floridě, který se využívá pro lední hokej, basketbal a pro utkání Arena Football League. V Amalie Arena se odehrává také celá řada kulturních akcí včetně koncertů. Je to domácí hala Tampy Bay Lightning a Tampy Bay Storm (Arena Football League). Hala byla slavnostně otevřena 20. října 1996 a stála 195 milionů. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je v současné době 19.204 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






TAMPA BAY LIGHTNING








Philadelphia Flyers vs. Tampa Bay Lightning
Datum: 9.10. 2015 (01:30 SEČ)
Stadion: Amalie Arena (Tampa, Florida)
TV: -


Autor: David Hél