TOPlist



Preview: Flyers vs. Maple Leafs
31.1.2015 18:30

Náročný program Letců z Philadelphie před čtyřdenní pauzou pokračuje dnes v noci od 01:00 SEČ. Hokejisté Flyers odehrají již čtvrté utkání v řadě před vlastními diváky, když na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvou mužstvo Toronta Maple Leafs, které v letošním kalendářním roce prožívá obrovskou krizi. Leafs v lednu odehráli zatím 12 utkání, během nichž si do tabulky Východní konference připsali pouhopouhé tři body za jedno vítězství, deset proher a jednu prohru po samostatných nájezdech s celkovým skóre 16:40. Hokejisté z Toronta tak v posledních zápasech nastříleli v průměru 1.3 gólu za zápas a obdrželi v průměru 3.3 gólu za zápas. Dokáží Letci, kterým se v posledních zápase poměrně daří, vytěžit ze zápasu s Maple Leafs další dva veledůležité body?




Hokejisté Flyers a Maple Leafs na sebe v průběhu letošního ročníku základní části již jedenkrát narazili. První vzájemné utkání těchto dvou celků bylo na programu těsně před Vánoci v Air Canada Centre a k vidění byl velmi divoký duel. Hned v první dvacetiminutovce byli totiž diváci svědky hned šesti branek, když se za Toronto dokázali prosadit Joffrey Lupul, James van Riemsdyk, David Clarkson a za Flyers skórovali RJ Umberger, Sean Couturier a Claude Giroux. Ve druhé třetině se díky brankám Nicklase Grossmanna a Clauda Girouxa dostali Letci již do dvoubrankového vedení, které pak ve třetí části ještě navýšili a nakonec se tak radovali z vysoké výhry 7:4.

Již v předchozím utkání s Winnipegem se měl zpět do sestavy Letců z Philadelphie vrátit třicetiletý švédský obránce Nicklas Grossmann, jehož v posledních týdnech trápilo zranění ramene. Nad startem urostlého zadáka v dnešním zápase s Maple Leafs tak visí otazník. Připraven do hry ještě nebude ani dvacetiletý forvard Scott Laughton, jenž laboruje se zranění horní části těla. Mimo hru je neustále také zkušený kanadský zadák Braydon Coburn, jehož ze hry vyřadilo zranění nohy. Před vlastními příznivci se dnes nepředstaví ani rakouský forvard Michael Raffl, kterého trápí blíže nespecifikované onemocnění. Posledním hráčem na marodce Flyers je pak dlouhodobě zraněný bek Kimmo Timonen, jehož do zápasu nepustí krevní sraženiny. Tým z Philadelphie by tak měl dnes nastoupit ve zcela totožné sestavě, jako v předchozích zápasech.

Celek z Toronta na rozdíl od Flyers netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Maple Leafs se v dnešním zápase s Philadelphií budou muset obejít pouze bez dvojice zraněných hráčů. Jedním ze zraněných hráčů je však kapitán Leafs a pilíř defenzivních řad Dion Phaneuf, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Stejné zranění pak trápí druhého a zároveň posledního hráče na marodce Toronta, a sice velezkušeného kanadského obránce Stephanea Robidase. Zbytek svých svěřenců bude mít kouč Peter Horachek plně k dispozici.

Mezi tři tyče Letců z Philadelphie se dnes s určitostí postaví šestadvacetiletá brankářská jednička, kterou je Steve Mason. Rodáka z Oakvillu sice v poslední době trápilo zranění kolene, avšak po svém návratu do brankoviště předvádí kanadský gólman vynikající výkony, díky nimž se zvedla také hra celého týmu. Steve Mason odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 31 zápasů s úspěšností zákroků 92.2% a průměrem 2.40 gólu na zápas. Záda bude v dnešním utkání krýt Masonovi dvaatřicetiletý Ray Emery.

To Maple Leafs dnes nechají svou brankářskou jedničku Jonathana Berniera, který má v letošní sezóně na kontě již 36 startů, odpočívat. Svatyni Toronta tak bude v dnešním zápase proti Philadelphii hájit Bernierův brankářský kolega, kterým je šestadvacetiletý James Reimer, který se rozhodně nemůže pochlubit nikterak vynikajícími statistikami. Kanadský gólman odchytal během letošní základní části celkem 19 zápasů s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 3.32 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
15/01/15 Scott Laughton C Horní část těla
27/01/15 Michael Raffl RW Nemoc


Toronto Maple Leafs
26/01/15 Dion Phaneuf D Horní část těla
20/01/15 Stephane Robidas D Horní část těla




Flyers (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
30.1.2015 Flyers vs. Jets 5:2
28.1.2015 Flyers vs. Coyotes 4:3n
21.1.2015 Flyers vs. Penguins 3:2p
19.1.2015 Islanders vs. Flyers 7:4
18.1.2015 Sabres vs. Flyers 3:4

Maple Leafs (P-PP-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
30.1.2015 Maple Leafs vs. Coyotes 3:1
29.1.2015 Devils vs. Maple Leafs 2:1n
22.1.2015 Senators vs. Maple Leafs 4:3
20.1.2015 Maple Leafs vs. Hurricanes 1:4
18.1.2015 Blues vs. Maple Leafs 3:0









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






TORONTO MAPLE LEAFS








Philadelphia Flyers vs. Toronto Maple Leafs
Datum: 1. 2. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél