TOPlist



Review: Flyers 1:0 Maple Leafs
1.2.2015 09:40

Již 51. utkání letošní základní části mají za sebou Letci z Philadelphie, kteří dnes v noci od 01:00 SEČ přivítali na svém ledě ve Wells Fargo Center mužstvo Toronta Maple Leafs, kterému se v současné době vůbec nedaří a neustále tak padá tabulkou Východní konference. Flyers dnes úvod zápasu vyšel, když se hned na začátku páté minuty dokázal prosadit čtyřiadvacetiletý kanadský obránce Michael Del Zotto, který protáhl svou bodovou sérii již na šest utkání. Co se týče gólů, to bylo pro dnešní zápas vše. Hokejisté z Toronta byli sice v ofenzivní fázi lepší a dostávali se do poměrně mnoha šancí, avšak vždy narazili na skvěle chytajícího Steva Mason, který svůj celek dovedl k zisku dalších dvou velmi cenných bodů.




Stejně jako do utkání s Jets, tak i v dnešním zápase nakonec Letcům z Philadelphie chyběl třicetiletý švédský zadák Nicklas Grossmann, jehož ze hry vyřadilo zranění ramene. V zápase s Jets se nepředstavil ani zkušený obránce Braydon Coburn, jenž laboruje se zraněním nohy. Do dnešního domácího utkání nenastoupil ani dvacetiletý forvard Scott Laughton, který již sice začal po zranění v horní části těla s tréninkem, avšak do zápasu připraven zatím nebyl. Mimo hru byl také rakouský forvard Michael Raffl, jehož ze hry vyřadila nemoc. Posledním hráčem na marodce Letců byl velezkušený finský bek Kimmo Timonen, jehož do zápasu nepustí krevní sraženiny.
Maple Leafs se v současné době nemusejí potýkat s velkým množstvím zraněných hráčů. Kouč Toronta Peter Horachek dnes na ledě Wells Fargo Center postrádal pouze dvojici hráčů. Do zápasu s Philadelphií nenastoupil kapitán Leafs Dion Phaneuf, který laboruje se zraněním v horní části těla. Druhým hráčem Toronta, jemuž zdravotní stav nedovolil nastoupit, byl velezkušený zadák Stephane Robidas, který je stejně jako Phaneuf mimo hru kvůli zranění v horní části těla. Pouze z tribuny pak zápas s Flyers v roli náhradníka sledoval forvard David Booth.
Kouč Letců Craig Berube neučinil žádnou změnu a podle očekávání poslal mezi tři tyče svou brankářskou jedničku Steve Mason, což byl bezesporu vynikající tah. I přesto, že šestadvacetiletého gólmana trápilo v posledních týdnech zranění kolene, vrátil se zpět na ledovou plochu a předvádí famózní výkony. Jedním z nich se rodák z kanadského Oakvillu prezentoval také v dnešním zápase s Maple Leafs, kde jen díky němu dokázali Flyers vybojovat veledůležité dva body, když svými bravurními zákroky doháněl střelce Toronta k šílenství. Steve Mason nepustil z 30ti střel ani jednu a do svých statistik si tak připsal druhé čisté konto v letošní sezóně – úspěšnost zákroků 100%
Jak již bylo avizováno před utkáním, trenér Maple Leafs Peter Horachek se rozhodl dát své jedničce Jonathanu Bernierovi volno na odpočinek a do branky svého celku tak poslal šestadvacetiletého gólmana Jamese Reimera, který letos nepodává příliš dobré výkony. V dnešním zápase na ledě Philadelphie se však kanadskému brankáři dařilo na výbornou, avšak na jeho povedený výkon nedokázali navázat jeho spoluhráči v útoku. Letci z Philadelphie vyslali na Reimera pouhých 18 střel, z nichž do branky prošel pouze pokus obránce Michaela Del Zotta – úspěšnost zákroků 94.4%

• GÓLY:

Flyers: Michael Del Zotto (Petr Straka, Wayne Simmonds)

Maple Leafs: bez gólu


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
04:05 PHI M.DEL ZOTTO(5) P.STRAKA(2) W.SIMMONDS(14) 1:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
04:52 TOR P.GRANBERG Vražení na hrazení

STŘELY:

Flyers: 9
Maple Leafs: 12



GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
33:16 TOR P.KESSEL Krosček

STŘELY:

Flyers: 4
Maple Leafs: 8




GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
56:29 PHI J.VORACEK Podražení

STŘELY:

Flyers: 5
Maple Leafs: 10











Jelikož mají hokejisté z Philadelphie společně s několika dalšími týmy v NHL odehraných vůbec nejvíce zápasů, nyní čeká svěřence kouče Craiga Berubeho čtyřdenní pauza. Zpět do akce se tak Flyers vrátí v noci ze čtvrtka na pátek, kdy na domácím ledě ve Wells Fargo Center vyzvou jeden z nejlepších celků letošního ročníku, a sice New York Islanders. Oba celky se v základní části utkaly již dvakrát a pokaždé se z výhry radovali svěřenci trenéra Jacka Capuana. V Nassau Coliseu totiž Ostrované dokázali zvítězit 1:0 po samostatných nájezdech a 7:4. Dokáží Letci protáhnout svou sérii čtyř vyhraných zápasů a vrátit tak Islanders předchozí porážky?







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz