TOPlist


Kompletní přehled všech nechráněných volných brankářů, kteří jsou letos k dispozici
29.6.2015 19:35

Jelikož se již tuto středu v 18:00 SEČ otevírá v NHL trh s volnými hráči, pojďme se společně podívat na to, kteří hráči si budou začátkem července hledat po skončení jejich stávajících smluv nová angažmá. V dnešním třetím a zároveň také posledním díle se zaměříme na nechráněné volné brankáře, o něž by generální manažer Flyers Ron Hextall mohl projevit zájem.




Letci z Philadelphie nemají v posledních letech nikterak velký problém se svými gólmany. Po mnoha sezónách se Flyers podařila najít opravdu kvalitní brankářská jednička, kterou je sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jehož tým z Pensylvánie získal na konci základní části 2012/2013 z týmu Columbusu Blue Jackets výměnou za Michaela Leightona a volbu ve 3. kole draftu.

Rodák z kanadského Oakvillu odchytal v uplynulém ročníku celkem 51 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.25 gólu na zápas. Lepší procentuální úspěšnost než právě Steve Mason měl v historii Flyers pouze legendární Bernie Parent, jenž měl v sezóně 1973/1974 úspěšnost zákroků 93.2%. Celkově odchytal urostlý Kanaďan v dresu Letců 124 zápasů (včetně playoff) – průměr 2.34 gólu na zápas.

GM Flyers Ron Hextall se však bude muset zaměřit zejména na brankáře, který po většinu sezóny bude krýt právě Stevu Masonovi záda. Tuto roli v posledních dvou letech zastával dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, avšak tomu začátkem července končí smlouva a není vůbec jisté, zda bude ve Philadelphii i nadále pokračovat či nikoliv.

I přesto, že na letošním trhu s volnými hráči nebudou nikterak hvězdná brankářská jména, vedení Letců z Philadelphie by po některém z dostupných brankářů sáhnout mohlo. K dispozici by měl být od středečního večera například český gólman Michal Neuvirth, finský brankář Karri Ramo či Jhonas Enroth, jenž byl na konci sezóny vyměněn z Buffala do Dallasu.






Autor: David Hél