TOPlist


Kompletní přehled všech nechráněných volných obránců, kteří jsou letos k dispozici
22.6.2015 20:00

I přesto, že již letošní ročník NHL nadobro skončil, ve světě hokeje bude v nadcházejících několika týdnech pořádně rušno. Již tento pátek se na Floridě uskuteční letošní draft, kde si budou týmy vybírat do svých řad mladé naděje a příští středu v 18:00 SEČ se otevře trh s volnými hráči, kteří nemají na příští sezónu platný kontrakt. Generální manažery jednotlivých organizací tak čeká mnoho práce.




Letce z Philadelphie trápí od dob dlouhodobého zranění velezkušeného zadáka Chrise Prongera velký problém v obranných řadách. Flyers zatím nenalezli vhodnou náhradu za tohoto vynikajícího zadáka a v současné době se nadá očekávat, že by se vedení philadelphského klubu rozhodlo hledat ať už mezi volnými hráči nebo prostřednictvím výměny, některého z jeho nástupců.

Generální manažer Flyers Ron Hextall se nechal již několikrát slyšet, že Letci si tentokrát svého top obránce sami vychovají. Během posledních několika draftů se tak celek z Philadelphie zaměřil především na beky a ve svém systému tak má hned několik velmi nadějných mladíků jako je například Shayne Gostisbehere, Samuel Morin, Robert Hägg či Travis Sanheim.

S žádnými výraznými posilami do obrany se nedá počítat ani z toho důvodu, že Flyers mají momentálně pod smlouvou hned osm obránců. Jednocestnou smlouvu na příští sezónu mají s Letci uzavřenou Mark Streit, Nick Schultz, Luke Schenn, Andrew MacDonald, Radko Gudas, Nicklas Grossmann, Brandon Manning a ruská posila Jevgenij Medveděv.

Jedenapadesátiletý GM Flyers navíc v nedávném rozhovoru uvedl, že jedná o novém kontraktu také se čtyřiadvacetiletým kanadským obráncem Michaelem Del Zottem, který se začátkem července stane chráněným volným hráčem (RFA). Ron Hextall by se podle svých slov nebránil tomu, aby se s rodákem ze Stouffville dohodli na víceleté smlouvě. Mladý zadák totiž v týmu Flyers prožil velmi vydařenou sezónu, když během 64 zápasů dokázal nasbírat vynikajících 32 kanadských bodů za 10 branek a 22 asistencí.

V minulém článku jsme se zaměřili na nechráněné volné útočníky, tudíž dnes najdete pod článkem kompletní přehled všech obránců, kteří si budou během léta hledat nového zaměstnavatele.







Autor: David Hél