TOPlist



Preview: Flyers vs. Jets
29.1.2015 18:20

Po jednodenní pauze na odpočinek čeká hokejisty z Philadelphie další domácí utkání. Flyers se dnes v noci představí před vlastními příznivci ve Wells Fargo Center, kde od 01:00 SEČ vyzvou celek Winnipegu Jets, který v letošním ročníku předvádí vynikající výkony, když během 49 zápasů dokázal nasbírat již 60 bodů a v tabulce Západní konference jim tak patří 5. příčka zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. Jets jsou navíc vůbec nejlepším celkem, co se hry na hřištích soupeře týče. Tým z Winnipegu odehrál v letošní sezóně 25 venkovních zápasů, z nichž deset utkání dokázali Jets vyhrát, šest prohrát a v devíti případech dospělo utkání až do prodloužení či samostatných nájezdů.




Letci z Philadelphie se s Winnipegem v dosavadním průběhu letošního ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě již jednou utkali. Obě mužstva na sebe narazila těsně před Vánoci v MTS Centre, kde bylo k vidění velmi vyrovnané utkání. Díky trefě Jakuba Voráčka sice Flyers na ledě Jets vedli od první minuty 1:0, avšak hokejisté z Winnipegu dokázali vývoj zápasu velmi rychle otočit na 3:1. Ve třetí třetina pak přišla chvíle velezkušeného forvarda Vincenta Lecavaliera, který dvěma brankami srovnal na 3:3 poslal tak zápas do prodloužení, v nimž rozhodl neproduktivnější hráč celé NHL Jakub Voráček.

Zpět od sestavy Flyers by se měl po zhruba dvoutýdenní absenci vrátit zkušený švédský zadák Nicklas Grossmann, jenž byl mimo hru se zraněním ramene. Trenér Letců z Philadelphie Craig Berube by tak měl v dnešním utkání s Winnipegem postrádat čtveřici zraněných hráčů. Před vlastními fanoušky se dnes nepředstaví teprve dvacetiletý forvard Scott Laughton, který již sice začal po zranění v horní části těla s tréninkem, avšak do dnešního zápasu připraven nebude. V sestavě Flyers se nepředstaví ani zkušený kanadský obránce Braydon Coburn, jehož neustále trápí zranění nohy. Mimo hru je také rakouský forvard Michael Raffl, jehož ze hry vyřadila nemoc. Posledním hráčem na marodce Letců je velezkušený finský bek Kimmo Timonen, jehož do zápasu nepustí krevní sraženiny.

Tým z Winnipegu v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Kouč Jets Paul Maurice se v dnešním zápasu s Philadelphií bude muset obejít pouze bez dvojice hráčů, které trápí zdravotní problémy. Ve Wells Fargo Center se nepředstaví třicetiletý americký obránce Mark Stuart, jenž laboruje se zraněním v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Jets je devětadvacetiletý kanadský zadák Grant Clitsome, jenž je mimo hru se zraněním v horní části těla.

V brance Letců z Philadelphie se dnes od úvodních minut představí brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž po zranění kolene nastoupil již do předchozího zápasu s Coyotes, když po pouhých šesti minutách nahradil svého kolegu Raye Emeryho, jemuž start zápasu vůbec nevyšel. Šestadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 30 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.41 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers tak dnes bude dvaatřicetiletý zkušený gólman Ray Emery.

Trenér Winnipegu Paul Maurice sice ještě neurčil, který z brankářů dnes bude hájit svatyni Jets, avšak s největší pravděpodobností by to měl být teprve čtyřiadvacetiletý kanadský gólman Michael Hutchinson, jenž se se svým kolegou Ondřejem Pavelcem mezi třemi tyčemi Jets poměrně pravidelně střídá. Rodák z kanadského Barrie předvádí v letošním ročníku velice kvalitní výkony. Hutchinson odchytal v průběhu letošní základní části celkem 21 zápasů s úspěšností zákroků 93.5% a průměrem 1.90 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
15/01/15 Scott Laughton C Horní část těla
27/01/15 Michael Raffl RW Nemoc


Winnipeg Jets
27/01/15 Mark Stuart D Dolní část těla
08/01/15 Grant Clitsome D Horní část těla




Flyers (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
28.1.2015 Flyers vs. Coyotes 4:3n
21.1.2015 Flyers vs. Penguins 3:2p
19.1.2015 Islanders vs. Flyers 7:4
18.1.2015 Sabres vs. Flyers 3:4
15.1.2015 Flyers vs. Canucks 0:4

Jets (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
28.1.2015 Penguins vs. Jets 5:3
22.1.2015 Jets vs. Blue Jackets 4:0
19.1.2015 Jets vs. Coyotes 4:3
17.1.2015 Blackhawks vs. Jets 2:4
16.1.2015 Stars vs. Jets 1:2









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






WINNIPEG JETS








Philadelphia Flyers vs. Winnipeg Jets
Datum: 30. 1. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél