TOPlist



Review: Flyers 5:2 Jets
30.1.2014 12:10

Třetí domácí utkání v řadě dnes čekalo hokejisty Flyers, kteří na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítali od 01:00 SEČ mužstvo Winnipegu Jets, tedy celek, kterému se na hřištích soupeře daří nejvíce ze všech týmů NHL. Letci do utkání vstoupili lépe, když se v úvodu dokázal prosadit Chris VandeVelde. Po minutě se však Winnipegu podařilo z hole Mathieua Perreaulta srovnat. Svěřenci kouče Craiga Berubeho se zpět do vedení dostali o několik minut později, když přesilovou hru zužitkoval Wayne Simmonds. Ještě v první dvacetiminutovce však opět srovnal svou druhou brankou v zápase forvard Jets Mathieu Perreault. Od druhé třetiny se však prosazovali jen Letci z Philadelphie. Postupně se totiž dokázali trefit Nick Schultz, Brayden Schenn a Sean Couturier, kteří tak Flyers vystřelili další dva veledůležité body.




Před startem utkání visel otazník nad švédským obráncem Nicklasem Grossmannem, jehož v posledních týdnech trápilo zranění ramene. Třicetiletý Švéd však nakonec do utkání nenastoupil. V zápase s Jets se nepředstavil ani zkušený obránce Braydon Coburn, jenž laboruje se zraněním nohy. V sestavě Letců chyběl také dvacetiletý forvard Scott Laughton, který již sice začal po zranění v horní části těla s tréninkem, avšak do dnešního zápasu připraven nebyl. Mimo hru byl také rakouský forvard Michael Raffl, jehož ze hry vyřadila nemoc. Posledním hráčem na marodce Letců byl velezkušený finský bek Kimmo Timonen, jehož do zápasu nepustí krevní sraženiny.

Celek z Winnipegu v současné době netrápí téměř vůbec žádná zranění. Kouč Paul Maurice se v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center musel obejít pouze bez dvojice zraněných hráčů. V zápase s Philadelphií se nepředstavil třicetiletý americký obránce Mark Stuart, jenž laboruje se zraněním v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Jets byl devětadvacetiletý kanadský zadák Grant Clitsome, jenž je mimo hru se zraněním v horní části těla. Pouze v roli náhradníků pak zápas z tribuny sledovali Jay Harrison, Adam Pardy a Paul Postma.

Mezi tři tyče Letců z Philadelphie se podle očekávání postavila brankářská jednička Steve Mason, jehož v posledních týdnech trápilo zranění kolene, vinou čehož vynechal hned šest zápasů. Po týdenní přestávce je však šestadvacetiletý kanadský brankář zpět a ve skvělé formě, když svůj tým povedenými zákroky dovedl v dnešním zápase k zisku velmi cenných dvou bodů. Hokejisté z Winnipegu vyslali na rodáka z Oakvillu celkem 38 střel, z nichž 36 jich dokázal Mason zlikvidovat – úspěšnost zákroků 94.7%

V posledním vzájemném utkání Flyers a Jets se v brance Winnipegu představil český reprezentační gólman Ondřej Pavelec. Dnes dal však kouč Stíhaček Paul Maurice šanci teprve čtyřiadvacetiletému Michaelu Hutchinsonovi, jenž je jedním z největších objevů letošního ročníku NHL. Rodák z kanadského Barrie však dnes nepředvedl nikterak oslnivý výkon, když 31 střel hned čtyřikrát inkasoval – úspěšnost zákroků 87.1%

• GÓLY:

Flyers: Chris VandeVelde (Michael Del Zotto, Luke Schenn), Wayne Simmonds (Jakub Voráček, Brayden Schenn), Nick Schultz (Petr Straka, Ryan White), Brayden Schenn (Wayne Simmonds), Sean Couturier (bez asistence)

Jets: Mathieu Perreault (Michael Frolík), Mathieu Perreault (Dustin Byfuglien, Mark Scheifele)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
07:02 PHI C.VANDEVELDE(7) M.DEL ZOTTO(12) L.SCHENN(6) 1:0
08:20 WPG M.PERREAULT(16) M.FROLIK(17) - 1:1
11:39 PHI W.SIMMONDS(18) J.VORACEK(41) B.SCHENN(20) 2:1
16:57 PHI M.PERREAULT(17) D.BYFUGLIEN(21) M.SCHEIFELE(20) 2:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
09:45 WPG Z.BOGOSIAN Nedovolené bránění
16:22 PHI N.SCHULTZ Hákování

STŘELY:

Flyers: 10
Jets: 14



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
23:18 PHI N.SCHULTZ(1) P.STRAKA(1) R.WHITE(1) 3:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
20:28 PHI S.COUTURIER Sekání
28:54 PHI J.VORACEK Hrubost
32:00 WPG T.ENSTROM Držení

STŘELY:

Flyers: 15
Jets: 11




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
44:12 PHI B.SCHENN(11) W.SIMMONDS(13) - 4:2
58:19 PHI S.COUTURIER(11) - - 5:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
41:51 PHI W.SIMMONDS Držení hole
41:51 WPG E.KANE Vysoká hůl
45:26 PHI V.LECAVALIER Vysoká hůl
48:16 PHI V.LECAVALIER Hrubost
48:16 WPG A.PELUSO Hrubost
54:07 PHI J.VORACEK Úder do oblasti hlavy a krku

STŘELY:

Flyers: 7
Jets: 13











Další zápas čeká hokejisty z Philadelphie po jednodenní pauze na odpočinek. V noci ze soboty na neděli od 01:00 SEČ přivítají svěřenci kouče Craiga Berubeho na svém ledě ve Wells Fargo Center mužstvo Toronta Maple Leafs, kterému se v posledních týdnech vůbec nedaří. Maple Leafs dokázali z posledních 12ti zápasů vytěžit pouhopouhé 3 body za jednu výhru, deset proher a jednu prohru po samostatných nájezdech. Dokáží Flyers uspět počtvrté v řadě nebo hokejisté z Toronta protrhnou svou mizernou sérii?







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz