TOPlist



GAME 2: Flyers vs. Capitals
16.4.2016 21:00

Po kratičké přestávce pokračuje dnes v noci od 01:00 SEČ ve Verizon Center druhým zápasem série mezi Philadelphií Flyers a Washingtonem Capitals. První duel mezi těmito dvěma celky naznačil, že se bude zřejmě jednat o poměrně vyrovnanou sérii s fyzicky velmi náročným hokejem. Nouze o tvrdé bodyčky a ostré zákroky tedy s určitostí nebude.




První duel této čtvrtfinálové série Východní konference se uskutečnil v noci ze čtvrtka na pátek v hlavním městě Spojených států. Flyers byli v úvodní dvacetiminutovce lepším týmem, avšak nedokázali využít ani jednu ze tří přesilových her, což bylo pro vývoj zápasu klíčové. Ve druhé třetině se totiž otěží zápasu ujali domácí Capitals, kteří z hole Johna Carlsona otvřeli skóre zápasu. Flyers byli Washingtonu na dostřel až do konce zápasu. Necelé čtyři minuty před koncem však na své modré čáře chyboval Jakub Voráček, čehož využil Jay Beagle a rozhodl tak o vítězství Caps 2:0.

Letce nemusí z prvního zápasu ani tak mrzet prohra jak ztráta klíčového forvarda Seana Couturiera, jehož tvrdým hitem poslal na mantinel kapitán Capitals Alexander Ovečkin. Třiadvacetiletý forvard, jenž patří k nejlepším defenzivním útočníkům v lize, bude Flyers chybět minimálně dva týdny. Do série s Capitals tak rodák z Phoenixu již s určitostí nezashne. Trenér Dave Hakstol bude postrádat také pětadvacetiletého obránce Michaela Del Zotta, který laboruje se zraněním v zápěstí.

Jelikož se Dave Hakstol bude muset obejít bez Seana Couturiera, v sestavě Letců dostane šanci útočník Scott Laughton, který poslední zápas sledoval pouze z tribuny. V roli náhradníků dnes budou útočník RJ Umberger a obránce Evgeny Medveděv.

Celek z hlavního města Spojených států vstoupil do letošních vyřazovacích bojů s kompletním kádrem a žádný z hráčů Caps nepřibil na marodku ani po prvním zápase čtvrtfinálové série. Trenér Barry Trotz tak bude mít dnes k dispozici kompletní tým.

Flyers sice mají v současné době zdravé oba své brankáře, avšak trenér Letců Dave Hakstol vsází v poslední době především na svou brankářskou jedničku, kterou je sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason. Rodák z Oakvillu odchytal také první duel s Washingtonem a vedl si více než dobře. Capitals vyslali na urostlého Kanaďana 31 střel, z nichž pouze dvě skončily až za jeho zády. Michal Neuvirth tak dnes bude opět krýt Stevu Masonovi záda z lavičky.

Také Capitals nebudou před druhým zápasem s Philadelphií nic vymýšlet a mezi tři tyče své branky pošlou šestadvacetiletého kanadského gólmana Bradena Hotbyho, který je ve Washingtonu jasnou jedničkou. Jeden z hlavních aspirantů na zisk Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře sezóny se předvedl hned v prvním klání, kdy dokázal zastavit všech 19 střel Flyers. Nutno však podotknout, že Letci si během zápasu příliš gólových příležitostí nevypracovali a rodák z Lloydminsteru tak neměl nikterak těžkou práci. Náhradním gólmanem Caps bude i dnes německý brankář Philipp Grubauer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
15/04/2016 Sean Couturier C Horní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
- - - -




Flyers (P-V-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Islanders vs. Flyers 2:5
9.4.2016 Flyers vs. Penguins 3:1
8.4.2016 Flyers vs. Maple Leafs 3:4p
7.4.2016 Red Wings vs. Flyers 3:0

Capitals (V-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Capitals vs. Ducks 0:2
9.4.2016 Blues vs. Capitals 1:5
7.4.2016 Capitals vs. Penguins 3:4p
5.4.2016 Capitals vs. Islanders 3:4p










Verizon Center (dříve MCI Center) je sportovní a zábavní aréna ve Washingtonu, DC, USA, pojmenována po telekomunikačním sponzorovi Verizon Communications. Verizon Center se nachází v čínské čtvrti ve Washingtonu. Aréna je domovem hokejistů Washingtonu Capitals (NHL), basketbalistů Washingtonu Wizards (NBA) či univerzitního basketbalového týmu Georgetown Hoyas. Aréna byla slavnostně otevřena 2. prosince 1997. Celkové náklady na výstavbu haly činily 356 milionů dolarů. Aréna má pro hokejová utkání kapacitu 18,506 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 17.4. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Verzion Center
TV:


Autor: David Hél