TOPlist



GAME 3: Flyers vs. Capitals
18.4.2016 21:20

Po dvou zápasech v hlavním městě Spojených států se série mezi Philadelphií Flyers a Washingtonem Capitals přesouvá do Wells Fargo Center, kde dnes proběhne od 01:00 SEČ třetí utkání této čtvrtfinálové série. Svěřenci kouče Davea Hakstola mají v domácích utkáních co dohánět. Letci nedokázali vyhrát ani jedno utkání na ledě Verizon Center a před svými příznivci tak musejí nyní zvítězit. Začátek duelu bude pro fanoušky týmu z Philadelphie bezpochyby velmi emotivní. Flyers totiž uctí památku zesnulého majitele a zakladatele Eda Snidera, který minulé pondělí prohrál boj s rakovinou.




Výkon v prvních dvou duelech letošních vyřazovacích bojů by možná Eda Snidera potěšil, s výsledky by však s určitostí spokojen nebyl. První zápas mezi Flyers a Capitals byl dlouho vyrovnaný. Letci však doplatili na neproměněné přesilovky, čehož Caps dokázali využít a před zraky svých fanoušků zvítězili 2:0. Také ve druhém zápase si celek z Philadelphie nepočínal vůbec špatně. Během úvodní třetiny dokázali Flyers vyprodukovat hned 20 střel, avšak prohrávali 0:1. Ve druhé třetině předvedl obrovskou chybu gólman Steve Mason, což Letce zřejmě definitivně poslalo do kolen. Washington tak zvládl i druhý zápas, který vyhrál poměrně snadno 4:1.

Stejně jako v posledním utkání ve Verizon Center, tak i dnes na domácím ledě budou Flyers postrádat vinou zdravotních problémů dva své hráče. Letci z Philadelphie budou v dnešním duelu postrádat třiadvacetiletého forvarda Seana Couturiera, jehož tvrdým hitem vyřadil hned v prvním utkání této série kapitán Capitals Alexander Ovečkin. Rodák z Phoenixu by měl Flyers chybět vinou zranění v horní části těla minimálně dva týdny. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce týmu z Philadelphie je dlouhodobě zraněný obránce Michael Del Zotto. Pětadvacetiletý bek laboruje již od února se zraněním zápěstí.

Vedení Letců z Philadelphie se pro dnešní utkání rozhodlo povolat z farmy Lehigh Valley Phantom zkušeného forvard Colina McDonalda. Kouč Dave Hakstol však prozradil, že do třetího zápasu pošle stejnou sestavu jako v sobotu, což znamená, že kapitán Phantoms bude utkání sledovat společně s RJem Umbergerem, Jordanem Wealem a Evgeny Medveděvem pouze z tribuny.

Celek z hlavního města Spojených států vstoupil do letošních vyřazovacích bojů s kompletním kádrem a žádný z hráčů Caps nepřibil na marodku ani po prvním zápase čtvrtfinálové série. Trenér Barry Trotz tak bude mít dnes k dispozici kompletní tým. Pouze v roli náhradníků budou dnešní duel sledovat Mike Weber, Stanislav Galiev, Michael Latta a Taylor Chorney.

Druhé utkání série mezi Flyers a Capitals zrovna nepatřilo ze strany Steva Mason k těm nejvydařenějším. Sedmadvacetiletý Kanaďan si totiž během druhé třetiny vybral slabší moment, když nedokázal chytit nahozený kotouč z obranného pásma Capitals, čímž se domácí hokejisté dostali do dvoubrankového vedení. Trenér Dave Hakstol dá však své brankářské jedničce přednost také dnes. Rodák z Oakvillu odchytal během letošního playoff oba zápas, avšak vinou posledního utkání se příliš dobrými statistikami pochlubit nemůže – úspěšnost zákroků 88.9% a průměrem 3.10 gólu na zápas. Záda dnes bude Masonovi opět krýt český gólman Michal Neuvirth.

To Capitals nemusí v úvodu playoff situaci ohledně svých brankářů vůbec řešit. Kouč Washingtonu Barry Trotz dnes s určitostí vsadí na svou brankářskou jedničku a oporu týmu Bradena Holtbyho, který předvádí v celé letošní sezóně famózní výkony. Svou formu si šestadvacetiletý rodák z Lloydminsteru přenesl také do vyřazovacích bojů, kde nastoupil ke dvěma zápasům s úspěšností zákroků 98.4% a průměrem 0.5 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Caps bude německý brankář Philipp Grubauer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
15/04/2016 Sean Couturier C Horní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
- - - -




Flyers (P-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
17.4.2016 Capitals vs. Flyers 4:1
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Islanders vs. Flyers 2:5
9.4.2016 Flyers vs. Penguins 3:1
8.4.2016 Flyers vs. Maple Leafs 3:4p

Capitals (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
17.4.2016 Capitals vs. Flyers 4:1
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Capitals vs. Ducks 0:2
9.4.2016 Blues vs. Capitals 1:5
7.4.2016 Capitals vs. Penguins 3:4p










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 19.4. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél