TOPlist



Preview: Flyers vs. Capitals
22.2.2015 17:50

Třetí utkání v krátkém časovém sledu dnes odehrají hokejisté z Philadelphie, kteří dnes od 18:30 SEČ vyzvou na svém ledě před vlastními příznivci v dalším veledůležitém zápase mužstvo Washingtonu Capitals. Svěřenci kouče Barryho Troze letos prožívají velmi úspěšnou sezónu, když během 60 zápasů dokázali nasbírat již 76 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří 5. příčka. Tým z hlavního města Spojených států má tak v současné době na playoff náskok již 12 bodů. To Flyers potřebují nutně získat další dva body. Letci z Philadelphie totiž po včerejší výhře nad Predators ztrácejí na místa zaručující účast ve vyřazovacích bojích už jen 4 body.




Flyers a Capitals na sebe v průběhu letošního ročníku NHL narazili již třikrát a dnešní duel je tak posledním vzájemným střetnutím těchto dvou mužstev Metropolitní divize v letošní základní části. První zápas byl na programu začátkem ledna ve Wells Fargo Center, kde byli úspěšnější domácí Letci, kteří dokázali zvítězit 3:2 po prodloužení. V následné odvetě ve Verizon Center se zejména díky vynikajícímu výkonu Bradena Hotlbyho radovali ze zisku dvou bodů hokejisté Capitals, kteří zvítězili těsně 1:0. Třetí vzájemný zápas se pak uskutečnil před dvěma týdny ve Washingtonu, kde uspěli svěřenci kouče Craiga Berubeho, kteří zvítězili 3:1.

Flyers již v současné době netrápí téměř vůbec žádná marodka. Kouč Letců z Philadelphie Craig Berube se dnes bude muset obejít pouze bez dvojice svých zraněných svěřenců. Mimo hru je totiž brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž před dvěma týdny utrpěl velmi nešťastné zranění kolene. Rodák z kanadského Oakvillu by se podle informací mohl zpět do hry vrátit již v úterním zápase proti Hurricanes. V sestavě Letců se stále ještě nepředstaví ani velezkušený finský zadák Kimmo Timonen. Také rodák z Kuopia by se do sestavy Letců mohl vrátit během nadcházejícího týdne.

Ani mužstvo z Washingtonu momentálně netrápí téměř vůbec žádná zranění. Capitals budou dnes ve Wells Fargo Center postrádat trojici zraněných hráčů. Mimo hru je v současné době obránce Nate Schmidt, jehož ze hry vyřadilo zranění ramene. Do zápasu s Flyers nezasáhne ani John Erskine, který již od října laboruje se zraněním v horní části těla. Posledním zraněným hráčem Capitals je ruský obránce Dimitrij Orlov, jehož do hry nepustí problémy se zápěstím. Zbytek svých svěřenců má kouč Barry Trotz plně k dispozici.

Jelikož se v brance Letců z Philadelphie v posledním zápase představil zkušený německý gólman Rob Zepp, dnes se mezi tři tyče Flyers postaví s největší pravděpodobností dvaatřicetiletý gólman Ray Emery, jenž dostal ve včerejším utkání po pěti odchytaných zápasech v řadě volno na odpočinek. Rodák z kanadského Hamiltonu odchytal během letošní základní části celkem 26 zápasů s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 3.15 gólu za zápas.

To Capitals vsadí také v dnešním utkání na svou brankářskou jedničku, kterou je pětadvacetiletý kanadský gólman Braden Hotby, jenž je jedním z nejvytěžovanějších gólmanů v celé NHL a svého brankářského kolegu mezi tři tyče téměř nepouští. Rodák z Lloydminsteru odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny již 51 utkání s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.14 gólu za zápas. Záda dnes bude Holtbymu krýt osmadvacetiletý kanadský gólman Justin Peters.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
08/02/15 Michael Raffl G Koleno


Washington Capitals
21/01/14 Nate Schmidt D Rameno
22/10/14 John Erskine D Horní část těla
04/10/14 Dmitry Orlov D Zápěstí




Flyers (V-PP-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
20.2.2015 Flyers vs. Predators 3:2n
20.2.2015 Flyers vs. Sabres 2:3n
18.2.2015 Flyers vs. Blue Jackets 2:5
16.2.2015 Sabres vs. Flyers 1:2
14.2.2015 Blue Jackets vs. Flyers 4:3p

Capitals (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
21.2.2015 Capitals vs. Islanders 3:2n
20.2.2015 Capitals vs. Jets 5:1
18.2.2015 Penguins vs. Capitals 1:3
16.2.2015 Ducks vs. Capitals 3:5
15.2.2015 Kings vs. Capitals 3:1









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum:22. 2. 2015 (18:30 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél