TOPlist



Preview: Flyers vs. Capitals
27.1.2016 21:35

Poslední utkání před kratičkou pauzou, kterou tento víkend vyplní All-Star Game v Nashvillu, dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří budou chtít ukončit nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Flyers v pondělí nestačili Bostonu, který si z jejich ledu odvezl oba body za vítězství 3:2. Letce však nečeká lehký úkol. Svěřenci kouče Davea Hakstola totiž zavítají do Verizon Center, kde od 02:00 SEČ vyzvou mužstvo Washingtonu Capitals. Právě tým z hlavního města Spojených států vévodí letošnímu ročníku NHL, když dokázal během 46 utkání letošní základní části nasbírat již 73 bodů. Z celkových 46 duelů prohráli Caps v základní hrací době pouze osmkrát.




Flyers a Capitals na sebe v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě již jedenkrát narazili. V polovině listopadu se oba celky představili ve Wells Fargo Center. Letci se sice zásluhou Scotta Laughtona dostali v úvodu utkání do vedení, avšak ještě v první třetině dokázal srovnat TJ Oshie. Flyers vyšel také vstup do druhého dějství, když se trefil kapitán Claude Giroux. To však bylo ze strany týmu z Philadelphie vše. Za Washington skórovali postupně Jason Chimera, Justin Williams a Nicklas Backstrom, díky čemuž si Caps odvezli z ledu Flyers cenné dva body.

Letci z Philadelphie a Washington Capitals jsou poměrně častými soupeři. Během své historie na sebe tyto týmy narazily v celkem 204 utkáních, z nichž 108 jich dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 77krát se radoval celek z Washingtonu a 19 zápasů skončilo remízou. Flyers se však proti Capitals daří především doma, v metropoli USA jsou statistiky obou soupeřů vyrovnané. V hlavním městě USA se dnešní soupeři potkali celkem 99krát – 43 výher Flyers, 43 výher Capitals, 13 remíz.

Celek z Philadelphie se dnes bude muset obejít bez dvojice svých hráčů, které v současné době trápí zdravotní potíže. Jedním ze zraněných Letců je teprve dvaadvacetiletý kanadský forvard Sean Couturier, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Flyers nikterak nespecifikovali Couturierovo zranění a jeho stav tak i nadále zůstává day-to-day. Podobně jako rodák z Phoenixu je na tom také gólman Steve Mason, jenž vynechal poslední trénink s tím, že se o nic závažného nejedná. Dnes však najednou Letci oznámili, že brankářskou jedničku trápí zranění v dolní části těla a k dispozici tak nebude ani on. Do sestavy Philadelphie by se měl pro dnešní utkání vrátit útočník Sam Gagner, který nahradí Jordana Weala. Zdravým náhradním by měl opět být ruský obránce Evgeny Medveděv.

Tým Washingtonu se bude muset v dnešním utkání s Philadelphií obejít bez dvojice svých hráčů. Do zápasu s Flyers s určitostí nezasáhne třicetiletý rodák z Calgary Jay Beagle, jehož do hry nepustí zranění ruky. Mimo hru je v současné době také velezkušený zadák Brooks Orpik, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Otazník visí také nad startem obránce Johna Carlsona, jehož trápilo blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Šestadvacetiletý Američan již však trénuje s týmem a kouč Capitals Barry Trotz nevyloučil jeho návrat do sestavy.

Flyers se dnes ve Verizon Center nemohou spolehnout na služby zraněného Steva Masona, což znamená, že do brankoviště dnes kouč Dave Hakstol pošle opět sedmadvacetiletého českého brankáře Michala Neuvirtha, jenž předvádí vynikající výkony. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošní základní části celkem 20 zápasů s úspěšností zákroků 93.4% a průměrem 2.10 gólu na zápas. Letci z Philadelphie povolali do svých řad z farmy Lehigh Valley Phantoms brankáře Jasona LaBarberu, který by měl Neuvirthovi krýt záda.

Jelikož měli Capitals vinou sněhové kalamity přes víkend volno kouč Barry Trotz pošle mezi tři tyče svou odpočatou brankářskou jedničku Bradena Holtbyho, který patří v letošním ročníku NHL k vůbec nejlepším gólmanům celé ligy. Šestadvacetiletý rodák z kanadského Lloydminsteru odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 38 zápasů s úspěšností zákroků 93.0% a průměrem 2.01 gólu na zápas. Záda by měl kanadskému gólmanovi krýt čtyřiadvacetiletý Němec Philipp Grubauer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
21/01/2016 Sean Couturier C Dolní část těla
27/01/2016 Steve Mason G Dolní část těla


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
24/01/16 John Carlson D Dolní část těla
24/01/16 Brooks Orpik D Dolní část těla
02/01/16 Jay Beagle C Ruka




Flyers (P-P-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
26.1.2016 Flyers vs. Bruins 2:3
22.1.2016 Penguins vs. Flyers 4:3
20.1.2016 Flyers vs. Maple Leafs 2:3
18.1.2016 Red Wings vs. Flyers 1:2n
16.1.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n

Capitals (V-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
20.1.2016 Blue Jackets vs. Capitals 3:6
18.1.2016 Capitals vs. Rangers 5:2
17.1.2016 Sabres vs. Capitals 4:1
15.1.2016 Capitals vs. Canucks 4:1
11.1.2016 Capitals vs. Senators 7:1










Verizon Center (dříve MCI Center) je sportovní a zábavní aréna ve Washingtonu, DC, USA, pojmenována po telekomunikačním sponzorovi Verizon Communications. Verizon Center se nachází v čínské čtvrti ve Washingtonu. Aréna je domovem hokejistů Washingtonu Capitals (NHL), basketbalistů Washingtonu Wizards (NBA) či univerzitního basketbalového týmu Georgetown Hoyas. Aréna byla slavnostně otevřena 2. prosince 1997. Celkové náklady na výstavbu haly činily 356 milionů dolarů. Aréna má pro hokejová utkání kapacitu 18,506 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 28.1. 2016 (02:00 SEČ)
Stadion: Verizon Center
TV:


Autor: David Hél