TOPlist



Preview: Flyers vs. Capitals
30.3.2016 21:10

Veledůležitý zápas čeká po jednodenním volnu Letce z Philadelphie. Jelikož včera ztratili body jak hokejisté z Detroitu, tak bostonští Bruins, Flyers mají jedinečnou příležitost oba soupeřům v boji o playoff odskočit. Do města bratrské lásky však dnes zavítá celek Washingtonu Capitals, který v letošním ročníku NHL předvádí neuvěřitelné výkony. Svěřenci Barryho Trotze si totiž 6 zápasů před koncem základní části zajistili první místo a tudíž i zisk takzvané President's Trophy. Zápas dvou divizních rivalů a potenciálních soupeřů v prvních kole vyřazovacích bojů odstartuje ve Wells Fargo Center tentokrát v 02:00 SEČ.




Jak již bylo zmíněno, Flyers i Capitals jsou týmy z Metropolitní divize, což znamená, že na sebe během jedné sezóny mohou narazit až pětkrát. Letos však budou muset oběma celků stačit čtyři vzájemné duely. První zápas mezi Letci z Philadelphie a mužstvem z hlavního města USA byl na programu v polovině listopadu. Flyers se zápas před domácím publikem vůbec nevydařil a Caps si tak z Wells Fargo Center odvezli oba body. To zápasy ve Verizon Center byly mnohem vyrovnanější. V druhém vzájemném duelu muselo rozhodnout až prodloužení, v němž Letcům vystřelil bonusový bod český forvard Jakub Voráček. Také třetí zápas těchto dvou mužstev přinesl velké drama. Po velmi vyrovnaném průběhu zápasu se však nakonec radovali domácí Capitals, kteří zvítězili těsně 3:2.

Letci z Philadelphie a Washington Capitals jsou poměrně častými soupeři. Během své historie na sebe tyto týmy narazily v celkem 206 utkáních, z nichž 109 jich dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 78krát se radoval celek z Washingtonu a 19 zápasů skončilo remízou. Flyers se však proti Capitals daří především doma. Před vlastními příznivci dokázali Letci zvítězit z celkových 105 zápasů hned 65krát, ve 34 případech se radovali Caps a šest utkání vítěze nepoznalo.

Flyers v závěru letošní základní části netrápí nikterak rozsáhlá marodka, což je pro trenéra Davea Hakstola a fanoušky Letců skvělá zpráva. Tým z Philadelphie tak i nadále bude postrádat pouze dvojici svých zraněných hráčů. Do zápasu s Washingtonem s určitostí nezasáhne sedmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Rodák z Ústí nad Labem by měl být mimo hru do konce základní části. I v případě postupu budou Letci ve zbytku letošního ročníku NHL postrádat pětadvacetiletého kanadského obránce Michaela Del Zotta, jehož trápí zranění zápěstí. Trenéři Flyers zřejmě opět vsadí na ověřenou sestavu a pouze z tribuny tak budou dnešní duel sledovat útočníci Scott Laughton, Jordan Weal, RJ Umberger a obránce Evgeny Medveděv.

Tým z hlavního města Spojených států v současné době netrápí vůbec žádná zranění. Capitals tak mají pro dnešní zápas k dispozici kompletní kádr, což je před blížícím se playoff pro Washington vynikající zprávou. Pouze v roli náhradníků by měli utkání s Philadelphií sledovat Taylor Chorney, Stanislav Galiev, Michael Latta a Mike Weber.

Obrovská zodpovědnost leží na brankářské jedničce Letců z Philadelphie, a sice sedmadvacetiletém kanadském gólmanovi Stevu Masonovi, který nemá při zranění svého kolegy Michala Neuvirtha vůbec žádný prostor na odpočinek. Trenér Dave Hakstol vsadí na rodáka z Oakvillu také dnes, což bude pro Masona šestý start v řadě a celkově 12 z posledních 13 zápasů. V letošním ročníku odchytal urostlý Kanaďan již 48 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.52 gólu na zápas. Záda bude Masnovi krýt dvaadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz, který dostane přednost před Rayem Emerym, jehož Letci získali z důvodu zranění Michala Neuvirtha a Jasona LaBarbery.

I přesto, že si Capitals zajistili první místo v letošní základní části, volno se své brankářské jedničce zřejmě nechystají dát. Alespoň ne v dnešním duelu na ledě Wells Fargo Center s Flyers. Trenér Barry Trotz tak s největší pravděpodobností pošle mezi tři tyče šestadvacetiletého kanadského gólmana Bradena Holtbyho, který je velkým aspirantem na zisk Vezinovy trofeje. Rodák z Lloydminsteru odchytal během letošního ročníku již 61 zápasů s úspěšností zákroků 92.3% a průměrem 2.19 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Caps dnes bude německý gólman Philipp Grubauer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/03/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
- - - -




Flyers (V-P-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
29.3.2016 Flyers vs. Jets 3:2p
27.3.2016 Coyotes vs. Flyers 2:1
25.3.2016 Avalanche vs. Flyers 2:4
23.3.2016 Blue Jackets vs. Flyers 3:2n
22.3.2016 Islanders vs. Flyers 1:4

Capitals (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
29.3.2016 Capitals vs. Blue Jackets 4:1
27.3.2016 Capitals vs. Blues 0:4
26.3.2016 Devils vs. Capitals 0:1p
23.3.2016 Senators vs. Capitals 2:4
20.3.2016 Penguins vs. Capitals 6:2










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 31.3. 2016 (02:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél