TOPlist



Preview: Flyers vs. Capitals
7.2.2016 13:30

Druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin čeká dnes večer Letce z Philadelphie, kteří se po včerejším duelu s New Yorkem Rangers, přesouvají do hlavního města Spojených států, kde od 18:00 SEČ vyzvou ve Verizon Center mužstvo Washingtonu Capitals, které včera večer zvítězilo na ledě Devils. Právě svěřenci trenéra Barryho Trotze jsou v dosavadním průběhu letošní základní části vůbec nejlepším týmem ligy, když během 50ti zápasů dokázali nasbírat neskutečných 78 bodů. Na druhé Chicago má Washington momentálně náskok dvou bodů, avšak Blackhawks odehráli od 6 zápasů více.




Flyers a Capitals na sebe v průběhu letošní základní části narazili již dvakrát a kromě dnešního duelu je tak čeká ještě jedno měření sil, a sice koncem března ve Philadelphii. První vzájemný zápas těchto dvou celků se uskutečnil v polovině listopadu ve Wells Fargo Center, kde byli úspěšnější hosté z hlavního města USA, kteří si odvezli dva body za vítězství 5:2. Odvetný duel mezi Flyers a Caps byl na programu teprve před necelými dvěma týdny ve Verizon Center, kde Letci svému soupeři předchozí prohru vrátili, když dokázali zvítězit 4:3 po prodloužení.

Letci z Philadelphie a Washington Capitals jsou poměrně častými soupeři. Během své historie na sebe tyto týmy narazily v celkem 205 utkáních, z nichž 109 jich dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 77krát se radoval celek z Washingtonu a 19 zápasů skončilo remízou. Flyers se však proti Capitals daří především doma, v metropoli USA jsou statistiky obou soupeřů vyrovnané. V hlavním městě USA se dnešní soupeři potkali celkem stokrát – 44 výher Flyers, 43 výher Capitals, 13 remíz.

Stejně jako ve včerejším utkání s newyorskými Rangers, tak i dnes na ledě Washingtonu by Letci z Philadelphie měli vinou zdravotních problémů postrádat dvojici svých hráčů. Trenér Dave Hakstol se nemůže zhruba měsíc spolehnout na služby třiadvacetiletého útočníka Seana Couturiera, jenž je mimo kvůli zranění v dolní části těla. Stejné zranění jako rodáka z Phoenixu vyřadilo ze hry také českého brankáře Michala Neuvirtha, který by však Letcům neměl chybět tak dlouho. Pouze v roli náhradníků by měli dnešní zápas sledovat útočníci Jordan Weal, RJ Umberger a obránce Brandon Manning.

Tým z Washingtonu se bude muset v dnešním utkání s Philadelphií obejít bez trojice svých hráčů. Do zápasu s Flyers s určitostí nezasáhne třicetiletý rodák z Calgary Jay Beagle, jehož do hry nepustí zranění ruky. Mimo hru je v současné době také velezkušený zadák Brooks Orpik, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Připraven do zápasu by neměl být ani šestadvacetiletý americký obránce John Carlson, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla.

Jelikož Flyers nemají stále ještě k dispozici zraněného Michala Neuvirtha a pravděpodobně nebudou v současné době riskovat start mladíka Anthonyho Stolarze, v brance Letců by se měl i počtvrté v řadě představit sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, který po svém lehkém zranění předvádí fantastické výkony. Rodák z Oakvillu odchytal v letošní základní části celkem 32 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.68 gólu na zápas. Dvaadvacetiletý Američan by tak měl opět pouze krýt Masonova záda.

Celek z Washingtonu v letošní základní části své brankáře příliš často nestřídá a i přesto, že Capitals včera odehráli zápas na ledě New Jersey, se dá očekávat, že mezi tři tyče nastoupí brankářská jednička a zřejmě největší aspirant na zisk Vezionovy trofeje, a sice Braden Holtby. Šestadvacetiletý rodák z kanadského Lloydminster odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku již 43 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.06 gólu na zápas. Náhradním gólmane Caps by měl být čtyřiadvacetiletý Němec Philipp Grubauer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/02/2016 Sean Couturier C Dolní část těla
01/02/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
24/01/16 John Carlson D Dolní část těla
24/01/16 Brooks Orpik D Dolní část těla
02/01/16 Jay Beagle C Ruka




Flyers (PP-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
6.2.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
5.2.2016 Predators vs. Flyers 3:6
3.2.2016 Flyers vs. Canadiens 4:2
28.1.2016 Capitals vs. Flyers 3:4p
26.1.2016 Flyers vs. Bruins 2:3

Capitals (V-V-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
6.2.2016 Devils vs. Capitals 2:3n
5.2.2016 Capitals vs. Islanders 3:2
3.2.2016 Capitals vs. Panthers 2:5
27.1.2016 Capitals vs. Flyers 3:4p
20.1.2016 Blue Jackets vs. Capitals 3:6










Verizon Center (dříve MCI Center) je sportovní a zábavní aréna ve Washingtonu, DC, USA, pojmenována po telekomunikačním sponzorovi Verizon Communications. Verizon Center se nachází v čínské čtvrti ve Washingtonu. Aréna je domovem hokejistů Washingtonu Capitals (NHL), basketbalistů Washingtonu Wizards (NBA) či univerzitního basketbalového týmu Georgetown Hoyas. Aréna byla slavnostně otevřena 2. prosince 1997. Celkové náklady na výstavbu haly činily 356 milionů dolarů. Aréna má pro hokejová utkání kapacitu 18,506 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 7.2. 2016 (18:00 SEČ)
Stadion: Verizon Center
TV:


Autor: David Hél