TOPlist



Preview: Flyers vs. Capitals
8.2.2015 19:15

Čtyřzápasovou sérii venkovních duelů odstartují hokejisté z Philadelphie dnes večer od 21:00 SEČ utkáním s divizními rivaly, když se představí na ledě Verizon Center, kde vyzvou domácí Washington Capitals. Mužstvo z hlavního města Spojených států prožívá vydařenou sezónu, když během 53 zápasů dokázali nasbírat již 66 bodů a v tabulce Východní konference tak v současné době okupuje 6. příčku, která zaručuje postup do playoff. Na pozoru se Letci z Philadelphie budou muset mít zejména před kapitánem Caps Alexem Ovečkinem, kterému se v poslední době střelecky velmi daří. Ruský kanonýr zaznamenal v letošním ročníku již 32 branek, díky čemuž je druhým nejlepším střelcem celé ligy.




Hokejisté Flyers a Capitals na sebe v dosavadním průběhu základní části narazili již dvakrát a pokaždé se z výhry radoval domácí celek. První vzájemný duel se uskutečnil začátkem ledna ve Wells Fargo Center, kde byli úspěšnější svěřenci kouče Craiga Berubeho, kteří dokázali zvítězit 3:2 po prodloužení. O necelý týden později byli ve Verizon Center úspěšnější hráči z Washingtonu, kteří zvítězili nejtěsnějším možným výsledkem, tedy 1:0.

Již minulý zápas se po zranění vrátili zpět do sestavy Flyers obránce Nicklas Grossmann a útočník Scott Laughton, kteří by tak měli být připraveni nastoupit také k dnešnímu duelu na ledě Capitals. Trenér Letců Craig Berube tak bude v dnešním zápase postrádat trojici zraněných hráčů. Mimo hru je neustále zkušený kanadský obránce Braydon Coburn, jenž však již začal trénovat a spolu s týmem odcestoval k venkovnímu tripu. V sestavě Flyers se neobjeví ani útočník Michael Raffl, jehož v posledních týdnech trápil zápal plic. Posledním hráčem na marodce Letců je velezkušený finský bek Kimmo Timonen, který už začal s individuálním tréninkem a zpět do hry by se tak mohl vrátit zhruba za dva týdny. Pouze z tribuny by měl dnešní zápas sledovat obránce Carlo Colaiacovo.

To celek z hlavního města USA trápí momentálně trochu větší marodka než Flyers. Trenér Capitals Bruce Boudreau se v zápase na ledě Verizon Center bude muset obejít bez čtveřice svých zraněných zadáků. V sestavě Capitals se dnes s největší pravděpodobností nepředstaví zkušený zadák Mike Green, kterého trápí zranění v dolní části těla. Mimo hru je v současné době také Nate Schmidt, jehož ze hry vyřadilo zranění ramene. Do zápasu s Flyers nezasáhne ani John Erskine, který již od října laboruje se zraněním v horní části těla. Posledním zraněným hráčem Capitals je ruský obránce Dimitrij Orlov, jehož do hry nepustí problémy se zápěstím.

Mezi tři tyče Letců z Philadelphie se také v dnešním utkání s Washingtonem s největší pravděpodobností postaví brankářská jednička Steve Mason, díky němuž Flyers neprohráli již pět utkání v řadě. Rodák z kanadského Oakvillu předvádí v posledních zápasech vynikající výkony a v současné době je tak nejdůležitějším článkem celého týmu. Šestadvacetiletý Kanaďan odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 33 zápasů s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.30 gólu na zápas. Záda bude Masonovi krýt zkušený Ray Emery.

Stejně jako Flyers, tak i Capitals by dnes měli do svého brankoviště poslat svou brankářskou jedničku, kterou je pětadvacetiletý kanadský gólman Braden Holtby, jenž letos patří k vůbec nejvytěžovanějším brankářům celé NHL, když svého kolegu Justina Peterse do branky téměř vůbec nepouští. Rodák Lloyminsteru odchytal během letošní základní části již 45 zápasů s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.14 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Caps tak bude i dnes osmadvacetiletý Justin Peters.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
27/01/15 Michael Raffl RW Nemoc


Washington Capitals
06/02/15 Mike Green D Dolní část těla
12/01/15 Nate Schmidt D Rameno
22/10/14 John Erskine D Horní část těla
01/10/14 Dmitry Orlov D Zápěstí




Flyers (PP-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.2.2015 Flyers vs. Islanders 2:3n
1.2.2015 Flyers vs. Maple Leafs 1:0
30.1.2015 Flyers vs. Jets 5:2
28.1.2015 Flyers vs. Coyotes 4:3n
21.1.2015 Flyers vs. Penguins 3:2p

Capitals (V-V-V-P-PP)

Datum Zápas Skóre
7.2.2015 Capitals vs. Ducks 3:2n
6.2.2015 Senators vs. Capitals 1:2
4.2.2015 Capitals vs. Kings 0:4
1.2.2015 Capitals vs. Blues 3:4
31.1.2015 Canadiens vs. Capitals 1:0p









Verizon Center (dříve MCI Center) je sportovní a zábavní aréna ve Washingtonu, DC, USA, pojmenována po telekomunikačním sponzorovi Verizon Communications. Verizon Center se nachází v čínské čtvrti ve Washingtonu. Aréna je domovem hokejistů Washingtonu Capitals (NHL), basketbalistů Washingtonu Wizards (NBA) či univerzitního basketbalového týmu Georgetown Hoyas. Aréna byla slavnostně otevřena 2. prosince 1997. Celkové náklady na výstavbu haly činily 356 milionů dolarů. Aréna má pro hokejová utkání kapacitu 18,506 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 8. 2. 2015 (21:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél