TOPlist



Review: Flyers 3:1 Capitals
9.2.2014 00:20

Hokejisté Flyers mají za sebou další zápas letošní základní části. Po pětizápasové sérii domácích utkání dnes Letci odstartovali čtyřzápasový trip, když se od 21:00 SEČ představili na ledě Verizon Center, kde vyzvali mužstvo Washingtonu Capitals. Letci byli v úvodu zápasu lepším týmem, avšak první branky v utkání se dočkali až na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy se dokázal prosadit obránce Mark Streit. Capitals se však ještě v téže třetině podařilo srovnat, když přesilovou hru využil kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, pro něhož to byla již 33. branka v letošní sezóně. Na začátku třetí části se však Flyers dostali díky brance Wayna Simmonds opět do vedení. Capitals se sice v závěru pokusili o hru bez brankáře, avšak Jakub Voráček odkrytou klec trefil a pečetil tak výhru Letců 3:1.




Jak již bylo zmíněno před utkáním, marodka Letců z Philadelphie již v současné době není nikterak rozsáhlá. Kouč Flyers Craig Berube se tak v dnešním zápase musel obejít pouze bez trojice zraněných hráčů. Mimo hru byl dnes rakouský forvard Michael Raffl, jehož v posledních týdnech trápí onemocnění. V sestavě Letců se nepředstavil ani devětadvacetiletý kanadský bek Braydon Coburn, jenž sice laboruje se zraněním nohy, avšak v minulých dnech již začal s tréninkem na ledě. Podobně je na tom také poslední hráč na marodce Flyers Kimmo Timonen, který již bruslí a zpět do týmu by se mohl vrátit zhruba za dva týdny. Pouze v roli náhradníka dnešní zápas sledoval obránce Carlo Colaiacovo.

Trenér Capitals Barry Trotz mohl mít před startem utkání, co se týče zraněných hráčů, alespoň nějaký důvod k radosti. Připraven do hry byl totiž zadák Mike Green, jehož v posledních dnech trápilo blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Hokejisté z Washingtonu se tak dnes stejně jako Letci museli obejít bez trojice zraněných hráčů. Mimo hru je v současné době obránce Nate Schmidt, jehož ze hry vyřadilo zranění ramene. Do zápasu s Flyers nezasáhl ani John Erskine, který již od října laboruje se zraněním v horní části těla. Posledním zraněným hráčem Capitals byl ruský obránce Dimitrij Orlov, jehož do hry nepustí problémy se zápěstím.

V brance Flyers se od úvodních minut podle očekávání představila ve vynikající formě chytající brankářská jednička Steve Mason, jenž si vedl skvěle i v dnešním zápase na ledě Verizon Center. I přes jistý výkon však šestadvacetiletý rodák z Oakvillu zápas nedokončil, když si při jedné z komerčních přestávek cestou od střídačky znovu poranil své pravé koleno a byl nucen střídat. Zhruba v polovině zápasu se tak do branky Letců z Philadelphie postavil zkušený kanadský gólman Ray Emery, jenž si vedl taktéž velmi jistě. Hokejisté z hlavního města USA vyslali na dvaatřicetiletého Kanaďana pouhých 6 střel, z nichž jeden jediná skončila až v brance Flyers – úspěšnost zákroků 83.3%

Také v brankovišti Capitals se před zápasem neuskutečnilo žádné překvapení, a tak se mezi tři tyče Washingtonu opět postavil pětadvacetiletý kanadský gólman Braden Holtby, jenž svého brankářského kolegu Justina Peterse pouští do brankoviště jen sporadicky. Stejně jako Mason a Emery, tak i rodák z Lloydminsteru nepředvedl v dnešním zápase před vlastními fanoušky vůbec špatný výkony. Hokejisté z Philadelphie vyslali na Holtbyho celkem 24 střel, z nichž 22 jich dokázala brankářská jednička Caps zneškodnit – úspěšnost zákroků 91.7%

• GÓLY:

Flyers: ark Streit (Michael Del Zotto, Claude Giroux), Wayne Simmonds (Sean Couturier, Matt Read), Jakub Voráček (Brayden Schenn, Claude Giroux)

Capitals: Alexander Ovečkin (Jevgenij Kuznětsov, Nicklas Backstrom)


GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
02:49 PHI R.WHITE Krosček
06:13 PHI TÝM Příliš mnoho hráčů na ledě
11:06 PHI S.LAUGHTON Bitka (5 min)
11:06 WSH M.NISKANEN Bitka (5 min)

STŘELY:

Flyers: 8
Capitals: 5



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
20:50 PHI B.SCHENN(12) M.STREIT(29) M.DEL ZOTTO(13) 0:1
23:29 WSH A.OVECHKIN(33) E.KUZNETSOV(17) N.BACKSTROM(39) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
26:59 PHI R.WHITE Nedovolené bránění brankáře
31:18 PHI M.READ Nedovolené bránění
31:58 PHI M.DEL ZOTTO Vysoká hůl

STŘELY:

Flyers: 7
Capitals: 5




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
43:50 PHI W.SIMMONDS(19) S.COUTURIER(13) M.READ(16) 1:2
59:23 PHI J.VORACEK(18) B.SCHENN(21) C.GIROUX(38) 1:3

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
47:20 PHI A.MACDONALD Podražení
58:47 PHI W.SIMMONDS Hrubost
58:47 WSH T.WILSON Hrubost
58:47 WSH T.WILSON Vražení na hrazení

STŘELY:

Flyers: 10
Capitals: 4











Svěřenci kouče Craiga Berubeho pokračují ve svém čtyřzápasovém tripu v noci z úterý na středu, kdy se představí v Bell Center, tedy na ledě Montrealu Canadiens, který je jedním z nejlepších celků letošního ročníku. Habs totiž během 51 zápasů dokázali nasbírat již 69 bodů a v tabulce Východní konference jim patří 3. příčka a od první Tampy je momentálně dělí pouhé čtyři body. Oba celky na sebe v průběhu letošní základní části narazili již dvakrát a pokaždé se ze zisku dvou bodů radovali svěřenci trenéra Michela Therriena. Ve Wells Fargo Center dokázali Canadiens zvítězit 4:3 po samostatných nájezdech a na svém ledě Letce porazili vysoko 6:3. Dokáží Flyers prodloužit svou úspěšnou sérii a oplatit tak Montrealu předešlé porážky?







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz